Zeilboot Verzekering

De beste verzekering voor je zeilboot

Echt genieten doe je in een zeilboot. De dagelijkse beslommeringen vergeten. Lekker bezig zijn met varen en genieten van de natuur. Een goede zeilboot verzekering afsluiten is dan belangrijk. Je kunt dit goed zelf doen met een beetje advies. Je wilt natuurlijk een goede dekking én een goedkope zeilbootverzekering. Bij Veenstra & de Jong ben je dan helemaal op het juiste adres. Wij van Veenstra de Jong Assurantiën regelen dit graag voor je. Ons bootteam is ervaren in het verzekeren van zeilboten. Wij staan garant voor de beste service en zorgen ervoor dat je boot op de juiste manier wordt verzekerd. De beste aanbieders zijn daarbij geselecteerd zodat wij je zeilboot op de best mogelijke manier kunnen verzekeren tegen een scherpe premie.

Dekking zeilboot

Kies de dekking die bij je past, zo betaal je nooit te veel premie voor je zeilbootverzekering. Liever persoonlijk advies over de dekking? Twijfel niet en bel of mail ons, wij staan 6 dagen per week voor je klaar.

Bij Veenstra & de Jong Assurantiën kun je zelf de bootverzekering vergelijken en afsluiten. Qua dekking heb je keuze uit het volgende:

WA zeilbootverzekering:

 • Schade aan anderen
 • Opruimingskosten

Basis casco zeilbootverzekering:

 • Aanvaring
 • Schade aan inboedel
 • Brand / storm / diefstal
 • Ontploffing / bliksem

Volledig casco zeilbootverzekering:

 • Overspanning
 • Inductie / vorstschade
 • Eigen gebrek
 • Vandalisme

Premie Zeilboot

Voordelen van onze zeilboot verzekering

  • Scherpe premie
  • Snel geregeld
  • Uitgebreide dekking mogelijk
  • Persoonlijk en passend advies
  • Geen eigen risico bij schade (tot een waarde van € 50.000,-)

Persoonlijk advies

Heb je vragen of wil je een offerte? Wij zitten voor je klaar. Je zeilboot verzekeren kan online geregeld worden en je kunt ons ook bellen. We zijn door de week bereikbaar van 09:00 tot 17:30 en op zaterdag tussen 09:00 en 16:00 uur. Of een mail sturen is ook een goede manier om snel een reactie te krijgen. Je ontvangt dan binnen één werkdag reactie.

Online je zeilboot verzekeren

Online je zeilboot verzekeren, dat kan waar en wanneer jij wilt. Bij Veenstra & de Jong Assurantiën kan je op elk gewenst moment de verzekering voor je boot afsluiten. Op deze website kun je 24 uur per dag online een actuele premie berekening maken voor jouw zeilboot of zeiljacht. Wij zijn 6 dagen per week telefonisch bereikbaar. Je kunt ons altijd bellen voor een eerlijk advies. Wij helpen je graag met het regelen van de bootverzekering. We kijken samen met jou welke verzekering het beste bij jouw zeilboot past. Dit kan ook op zaterdag. Zo weet je zeker dat je niet betaalt voor dingen die je niet nodig hebt. Het verzekeren van je zeilboot is gemakkelijk en het aanvragen is in een paar minuten klaar. In de meeste gevallen is je zeilboot direct verzekerd en kan het genieten op het water beginnen.

Is een verzekering voor mijn zeilboot verplicht?

In Nederland is het hebben van een verzekering voor je zeilboot niet verplicht maar als je een wat een grotere boot hebt met een zeil groter dan 16 m2 dan adviseren we altijd een zeilbootverzekering. Je zeilboot is namelijk niet standaard verzekerd onder de gezinsaansprakelijkheidsverzekering. Met een zeilboot verzekering weet je zeker dat je met een gerust hard het water op kan en je niet voor onvoorziene kosten komt te staan als je een ander per ongeluk aanvaart. In bepaalde andere landen is een bootverzekering wel verplicht.

Ik verhuur mijn zeilboot. Kan ik deze dan ook verzekeren?

Nee, helaas de zeilboot is niet verzekerd als je deze verhuurt. De zeilboot is goed verzekerd als jij / je gezin de zeilboot bezit voor eigen recreatief gebruik.

Hoe kom ik aan een buitenlandcertificaat voor mijn zeilboot?

Het internationaal verzekeringsbewijs kun je kosteloos bij ons opvragen. Mail ons je verzoek, samen met je polisnummer. Wij maken dan het buitenlandcertificaat voor je op en sturen je deze binnen twee werkdagen op.

Wat kost een WA verzekering voor mijn boot?

De kosten van een bootverzekering zijn afhankelijk van een paar dingen Zo wordt er onder andere gekeken naar wat voor soort boot je hebt, wat welk materiaal je boot is gemaakt. Heeft de zeilboot een motor en ook de dagwaarde van de boot heeft invloed op de kosten bootverzekering. Je kunt je premie ook verlagen en korting aanvragen, zoals no-claim korting, heb je schadevrije jaren  opgebouwd met een eerdere bootverzekering geef dit aan bij het aanvraag van je bootverzekering.

Is mijn zeilboot ook verzekerd tijdens het wedstrijdzeilen?

Als je gaat wedstrijd zeilen, geef dit altijd aan, anders loop je het risico niet goed verzekerd te zijn. Niet alle aanbieders van bootverzekeringen geven voldoende dekking bij wedstrijden op het water. Wij raden bij zeilwedstrijden de zeilbootverzekering van Nationale Nederlanden aan.

de BootVerzekering Zeilboot Verzekering