Zeilboot Verzekeren

De beste zeilbootverzekering 

Optimaal genieten van het water doe je natuurlijk in een zeilboot, waar je in harmonie met de natuur vaart. Bij een zeilboot denk je misschien niet zo snel aan het verzekeren van de boot maar dit is wel het overwegen waard. Een zeilboot verzekeren kun je gemakkelijk zelf doen met een beetje advies. Uiteraard wil je een uitstekende dekking en een betaalbare zeilbootverzekering. Ons ervaren bootteam bij Veenstra de Jong Assurantiën staat klaar om dit voor jou te regelen.

Wij begrijpen wat jouw zeilboot voor jou betekent en staan garant voor de beste service. We zorgen ervoor dat je boot op de juiste manier wordt verzekerd. Daarbij hebben we de beste watersportverzekeringen zorgvuldig geselecteerd, zodat we je zeilboot tegen een scherpe premie kunnen verzekeren.

Dekking zeilboot

Kies de dekking die bij je past, zo betaal je nooit te veel premie voor je zeilbootverzekering. Liever persoonlijk advies over welke bootverzekering het beste bij jouw zeilboot past? Twijfel niet en neem contact met ons op.

Bij Veenstra & de Jong Assurantiën kun je eenvoudig de bootverzekering vergelijken en afsluiten. We weten dat elke zeilboot en eigenaar uniek is. Daarom is het belangrijk dat er verschillende dekkingen zijn waar je uit kan kiezen. Zo kun je met vertrouwen het water op gaan, met de kennis dat je boot optimaal beschermd is.

 1. WA Zeilboot (Wettelijke Aansprakelijkheid Zeilboot): Met onze WA Zeilbootverzekering ben je gedekt voor schade die je met jouw zeilboot aan anderen toebrengt. Dit omvat ook de kosten voor het opruimen van eventuele materiële schade die jouw boot heeft veroorzaakt.

 2. Basis Casco Zeilboot: De Basis Casco dekking biedt een bredere bescherming dan alleen aansprakelijkheid. Hiermee ben je ook verzekerd tegen schade aan de inboedel van je zeilboot en situaties zoals aanvaring, brand, storm, diefstal, ontploffing en blikseminslag.

 3. Volledig Casco Zeilboot (Allrisk Zeilboot): Voor een uitgebreide bescherming van jouw zeilboot kun je kiezen voor de Volledig Casco dekking. Dit wordt ook wel Allrisk Zeilbootverzekering genoemd. Met deze dekking ben je niet alleen gedekt voor bovengenoemde situaties, maar ook voor schade als gevolg van overspanning, inductie, vorstschade, eigen gebrek, en vandalisme.

Premie Zeilboot

Voordelen verzekeren zeilboot bij Veenstra & de Jong

  • Scherpe premie
  • Snel geregeld
  • Uitgebreide dekking mogelijk
  • Persoonlijk en passend advies
  • Geen eigen risico bij schade (tot een waarde van € 50.000,-)

Persoonlijk advies

Heb je vragen of wil je een offerte? Wij zitten voor je klaar. Je zeilboot verzekeren kan online geregeld worden en je kunt ons ook bellen. We zijn door de week bereikbaar van 09:00 tot 17:30. Of een mail sturen is ook een goede manier om snel een reactie te krijgen. Je ontvangt dan binnen één werkdag reactie.

Online je zeilboot verzekeren

Online je zeilboot verzekeren, dat kan waar en wanneer jij wilt. Bij Veenstra & de Jong Assurantiën kan je op elk gewenst moment de verzekering voor je boot afsluiten. Op deze website kun je 24 uur per dag online de goedkoopste premie vinden voor jouw zeilboot of zeiljacht. Je kunt ons altijd bellen voor een eerlijk advies. Wij helpen je graag met het regelen van de zeilbootverzekering. We kijken samen met jou welke verzekering het beste bij jouw zeilboot past. Dit kan ook op zaterdag. Zo weet je zeker dat je niet betaalt voor dingen die je niet nodig hebt. Het verzekeren van je zeilboot is gemakkelijk en het aanvragen is in een paar minuten klaar. In de meeste gevallen is je zeilboot direct verzekerd en kan het genieten op het water beginnen.

Is een verzekering voor mijn zeilboot verplicht?

In Nederland is het hebben van een verzekering voor je zeilboot niet verplicht maar als je een grotere boot hebt met een zeil groter dan 16 m2 dan adviseren we altijd een zeilbootverzekering. Je zeilboot is namelijk niet standaard verzekerd onder de gezinsaansprakelijkheidsverzekering. Met een zeilboot verzekering weet je zeker dat je met een gerust hart het water op kan en je niet voor onvoorziene kosten komt te staan als je een ander per ongeluk aanvaart. In bepaalde andere landen is een bootverzekering wel verplicht.

Ik verhuur mijn zeilboot. Kan ik deze dan ook verzekeren?

Nee, helaas de zeilboot is niet verzekerd als je deze verhuurt. De zeilbootverzekering is bedoeld voor eigen recreatief gebruik en bezit.

Hoe regel ik een buitenlandcertificaat voor mijn zeilboot?

Het internationaal verzekeringsbewijs kun je kosteloos bij ons opvragen als de watersport polis via ons kantoor is afgesloten. Mail ons je verzoek, samen met je polisnummer. Wij maken dan het buitenlandcertificaat in orde voor je en sturen je deze binnen twee werkdagen op.

Wat kost een WA verzekering voor mijn boot?

De kosten van een bootverzekering zijn afhankelijk van een aantal dingen. Zo wordt er onder andere gekeken naar wat voor soort boot je hebt, wat welk materiaal je boot is gemaakt. Heeft de zeilboot een motor en ook de dagwaarde van de boot heeft invloed op de kosten bootverzekering. Je kunt je premie ook verlagen en korting aanvragen, zoals no-claim korting, heb je schadevrije jaren  opgebouwd met een eerdere bootverzekering geef dit aan bij het aanvraag van je bootverzekering.

Is mijn zeilboot ook verzekerd tijdens het wedstrijdzeilen?

Als je gaat wedstrijd zeilen, geef dit altijd aan, anders loop je het risico niet goed verzekerd te zijn. Niet alle aanbieders van bootverzekeringen geven voldoende dekking bij wedstrijden op het water. Wij raden bij zeilwedstrijden de zeilbootverzekering van Nationale Nederlanden aan.

de BootVerzekering Zeilboot Verzekeren