Zeilboot Verzekering

De beste verzekering voor je zeilboot

Echt genieten doe je in een zeilboot. De dagelijkse beslommeringen vergeten. Lekker bezig zijn met varen en genieten van de natuur. Een goede zeilboot verzekering afsluiten is dan belangrijk. Je kunt dit goed zelf doen met een beetje advies. Je wilt natuurlijk een goede dekking én een goedkope zeilbootverzekering. Bij Veenstra & de Jong zit je dan helemaal op het juiste adres. Wij van Veenstra de Jong Assurantiën regelen dit graag voor je. Ons bootteam is ervaren in het verzekeren van zeilboten. Wij staan garant voor de beste service en zorgen ervoor dat je boot op de juiste manier wordt verzekerd. De beste aanbieders zijn daarbij geselecteerd zodat wij je zeilboot op de best mogelijke manier kunnen verzekeren tegen een scherpe premie.

Dekking zeilboot

Kies de dekking die bij je past, zo betaal je nooit te veel premie voor je zeilbootverzekering. Liever persoonlijk advies over de dekking? Twijfel niet en bel of mail ons, wij staan 6 dagen per week voor je klaar.

Bij Veenstra & de Jong Assurantiën kun je zelf de bootverzekering vergelijken en afsluiten. Qua dekking heb je keuze uit het volgende:

WA zeilbootverzekering:

 • Schade aan anderen
 • Opruimingskosten

Basis casco zeilbootverzekering:

 • Aanvaring
 • Schade aan inboedel
 • Brand / storm / diefstal
 • Ontploffing / bliksem

Volledig casco zeilbootverzekering:

 • Overspanning
 • Inductie / vorstschade
 • Eigen gebrek
 • Vandalisme

Premie Zeilboot

Voordelen van onze zeilboot verzekering

  • Scherpe premie
  • Snel geregeld
  • Uitgebreide dekking mogelijk
  • Persoonlijk en passend advies
  • Geen eigen risico bij schade (tot een waarde van € 50.000,-)

Persoonlijk advies

Heb je vragen of wil je een offerte? Wij zitten voor je klaar. Je zeilboot verzekeren kan online geregeld worden en je kunt ons ook bellen. We zijn door de week bereikbaar van 09:00 tot 17:30 en op zaterdag tussen 09:00 en 16:00 uur. Je mag je vragen ook altijd per mail naar ons toesturen. Je ontvangt dan binnen één werkdag reactie.

Online je zeilboot verzekeren

Online je zeilboot verzekeren, dat kan waar en wanneer jij wilt. Bij Veenstra & de Jong Assurantiën kan je op elk gewenst moment de verzekering voor je boot afsluiten. Op deze website kun je 24 uur per dag online een actuele premie berekening maken voor jouw zeilboot of zeiljacht. Ook zijn wij 6 dagen per week telefonisch bereikbaar. Je kunt ons altijd bellen voor goed en eerlijk advies. Wij helpen je graag met het regelen van de bootverzekering. We kijken samen met jou welke verzekering het beste bij jouw zeilboot past. Dit kan ook op zaterdag. Zo weet je zeker dat je niet betaalt voor dingen die je niet nodig hebt. Het verzekeren van je zeilboot is gemakkelijk en het aanvragen is in een paar minuten klaar. In de meeste gevallen is je zeilboot direct verzekerd en kan het genieten op het water beginnen.

Is een verzekering voor mijn zeilboot verplicht?

In Nederland is het hebben van een verzekering voor je zeilboot niet verplicht als je een zeil kleiner hebt dan 16 m2, wij adviseren wel altijd een bootverzekering voor je zeilboot. Zo weet je zeker dat je met een gerust hard het water op kan en sta je niet voor onvoorziene kosten als je een ander per ongeluk aanvaart. In bepaalde andere landen is een bootverzekering wel verplicht.

Ik verhuur mijn zeilboot. Kan ik deze dan ook verzekeren?

Nee, helaas hebben wij geen mogelijkheden als je de zeilboot gaat verhuren. Bij ons is een zeilbootverzekering alleen mogelijk als je de zeilboot zelf recreatief gebruikt.

Hoe kom ik aan een buitenlandcertificaat voor mijn zeilboot?

Dit kan je gemakkelijk bij ons aanvragen. Mail ons je verzoek, samen met je polisnummer. Wij maken dan het buitenlandcertificaat voor je op en sturen je deze binnen twee werkdagen op.

Wat kost een WA verzekering voor mijn boot?

Wat een bootverzekering kost, is afhankelijk van een aantal factoren. Zo wordt er onder andere gekeken naar wat voor soort boot je hebt (heb je bijvoorbeeld een zeilboot, sloep of wellicht een motorboot). Ook heeft de dagwaarde van de boot een grote invloed op de hoogte van de premie. Als laatste kan er korting worden toegekend indien je schadevrije jaren hebt opgebouwd met een eerdere bootverzekering.

Is mijn zeilboot ook verzekerd tijdens het wedstrijdzeilen?

Nee, deze zeilbootverzekering van Unigarani biedt helaas geen dekking tijdens wedstrijdzeilen. Zeilboten die aan standaard zeilwedstrijden mee doen, verwijzen wij naar de zeilbootverzekering van Nationale Nederlanden.

de BootVerzekering Zeilboot Verzekering