Woonbootverzekering

Wonen op het water, dat is puur genieten. Welke verzekering is het beste voor je woonboot?

Op deze pagina krijg je informatie over de woonbootverzekering, heb je nog vragen dan graag even bellen of een mailtje sturen.

Voordelen

  • Glasbreuk gratis meeverzekerd
  • Inboedel automatisch geïndexeerd
  • Wettelijke aansprakelijkheid mee te verzekeren

Welke zaken zijn verzekerd onder de woonbootverzekering?

Casco brand

De woonboot is hiermee verzekerd tegen brand, explosie, zelfontbranding en blikseminslag.

Casco brand, diefstal en WA

De woonboot is nu verzekerd tegen: brand, explosie, zelfontbranding en blikseminslag, diefstal en wettelijke aansprakelijkheid.

Casco Uitgebreid

De woonboot is onder andere verzekerd tegen: brand, explosie, zelfontbranding en blikseminslag, diefstal, storm, wettelijke aansprakelijkheid.
Naast deze dekking zijn ook de kosten van eventueel lichting, opruiming, hulploon en kosten van bewaking en vervoer meeverzekerd.
Deze kosten zijn verzekerd indien zich een situatie heeft voorgedaan waarvoor de polis dekking geeft, tot maximaal 10% van de verzekerde som. Deze kosten worden vergoed boven de verzekerde som.

Inboedel brand

De spullen in de woonboot zijn bij deze dekking verzekerd tegen brand, explosie, zelfontbranding en blikseminslag.

Inboedel diefstal en brand

De inboedel is onder andere verzekerd tegen: brand, explosie, zelfontbranding en blikseminslag en diefstal na braak.

Inboedel uitgebreid

De inboedel is onder andere verzekerd tegen: brand, explosie, zelfontbranding en blikseminslag, diefstal na braak. Daarnaast alle overige aan de woonboot overkomen van buitenkomende onheilen waardoor schade aan de inboedel ontstaat en water- olie-, rook- en roetschade.
Deze kosten zijn ook verzekerd en worden vergoed boven de verzekerde som. De kosten voor opruiming en hulploon zijn meeverzekerd tot het maximaal verzekerde bedrag van de inboedel. Ook extra hotel- en/of pension kosten zijn meeverzekerd.

Eigen risico

Bij Cascodekking is het eigen risico bij stormschade € 125,-.
Voor diefstal van de inboedel in de steden, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht is er een eigen risico van € 250,- van toepassing.

Hoe vraag ik de woonbootverzekering aan?

  • Download het aanvraagformulier, vul deze in en mail deze naar ons toe.
  • Wil je een prijsopgave voor de woonboot verzekering? Vul het aanvraagformulier in en zet boven aan het formulier – Offerte – Je ontvangt dan eerst een premievoorstel.

aanvraag woonbootverzekering