Woonbootverzekering

Wonen op het water, dat is puur genieten. Welke woonbootverzekering is het beste?

Je hebt je droom uit laten komen! Wonen op het water. Veel mensen dromen hiervan maar er zijn maar weinig mensen die deze droom ook verwezenlijken. Omdat je hier zo naar toe hebt geleefd is het belangrijk je kostbare bezit goed te verzekeren. Mocht er wat mis gaan wil je doorgaan met deze unieke manier van wonen. Op deze website lees je hoe je een goede verzekering regelt voor je woonboot.

Als je kijkt naar de beste verzekering voor je woonboot dan komt Unigarant komt als één van de beste uit de bus. Deze verzekeraar heeft veel woonboten verzekerd en ruime ervaring in schade afwikkeling van woonboten. Wil je liever je woonboot bij een andere verzekeraar onderbrengen dan kan dat natuurlijk ook, neem dan even contact met ons op. Wij hebben meerdere mogelijkheden.

Voordelen Woonbootverzekering Unigarant

  • Glasbreuk is gratis meeverzekerd
  • Inboedel wordt elk jaar automatisch geïndexeerd
  • Wettelijke aansprakelijkheid is als optie mee te verzekeren

Welke zaken zijn verzekerd onder de woonbootverzekering?

Casco brand

De woonboot is hiermee verzekerd tegen brand, explosie, zelfontbranding en blikseminslag.

Casco brand, diefstal en WA

De woonboot is nu verzekerd tegen: brand, explosie, zelfontbranding en blikseminslag, diefstal en wettelijke aansprakelijkheid.

Casco Uitgebreid

De woonboot is onder andere verzekerd tegen: brand, explosie, zelfontbranding en blikseminslag, diefstal, storm, wettelijke aansprakelijkheid. Naast deze dekking zijn ook de kosten van eventueel lichting, opruiming, hulploon en kosten van bewaking en vervoer meeverzekerd. Deze kosten zijn verzekerd indien zich een situatie heeft voorgedaan waarvoor de polis dekking geeft, tot maximaal 10% van de verzekerde som. Deze kosten worden vergoed boven de verzekerde som.

Inboedel brand

De spullen in de woonboot zijn bij deze dekking verzekerd tegen brand, explosie, zelfontbranding en blikseminslag.

Inboedel diefstal en brand

De inboedel is onder andere verzekerd tegen: brand, explosie, zelfontbranding en blikseminslag en diefstal na braak.

Inboedel uitgebreid

De inboedel is onder andere verzekerd tegen: brand, explosie, zelfontbranding en blikseminslag, diefstal na braak. Daarnaast alle overige aan de woonboot overkomen van buitenkomende onheilen waardoor schade aan de inboedel ontstaat en water- olie-, rook- en roetschade.
Deze kosten zijn ook verzekerd en worden vergoed boven de verzekerde som. De kosten voor opruiming en hulploon zijn meeverzekerd tot het maximaal verzekerde bedrag van de inboedel. Ook extra hotel- en/of pension kosten zijn meeverzekerd.

Eigen risico

Als je voor Cascodekking kiest dan is het eigen risico bij stormschade € 125,-.
Voor diefstal van de inboedel in de steden, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht is er een eigen risico van € 250,- van toepassing.

Hoe vraag ik de woonbootverzekering aan?

  • Download het aanvraagformulier, vul deze in en mail deze naar ons toe.
  • Wil je een prijsopgave voor de woonboot verzekering? Vul het aanvraagformulier in en zet boven aan het formulier – Offerte – Je ontvangt dan eerst een premievoorstel.

aanvraag woonbootverzekering

de BootVerzekering Woonbootverzekering