Vragen

We hebben de meeste gestelde vragen die onze klanten stellen over de bootverzekering op een rijtje gezet. Zit je vraag er niet bij of heb je andere vragen, stuur ons de vraag per mail of bel ons!

  • Hoe wijzig ik iets in mijn gegevens?

Stuur ons een mail met je polisnummer, geef aan wat je gewijzigd wil hebben. We zullen dit meteen verwerken en jou een bevestigingsmail sturen.

  • Zijn jullie een verzekeraar of een tussenpersoon?

Wij zijn een tussenpersoon, gespecialiseerd in watersport en vrije tijd verzekeringen. Het voordeel dat je als klant hebt is dat we een onafhankelijk advies kunnen geven. Zo is Unigarant in de meeste gevallen de voordeligste maatschappij. De bootverzekering van Unigarant heeft een goede pechhulp service. Zo is elke boot én elke situatie uniek. Wij zijn trots dat we al heel veel klanten hebben kunnen helpen bij hun keus voor de beste bootverzekering.

Is mijn boot ook verzekerd wanneer mijn kind van 12 jaar de boot bestuurt?

Vanaf 12 jaar oud mag iedereen met een open boot van maximaal 7 meter lengte varen. De boot mag vol gas niet harder dan 13 kilometer per uur varen. Hierbij kun je denken aan een vissersbootje of een rubberboot met maximaal 3 pk. Voor een open motorboot, die harder kan dan 13 kilometer per uur, maar niet harder dan 20 kilometer per uur is de minimum leeftijd 16 jaar. Wanneer de boot harder kan gaan dan 20 kilometer per uur dan is de minimumleeftijd 18 jaar en moet de bestuurder in het bezit te zijn van een geldig vaarbewijs. Er is geen verzekeringsdekking als er niet aan deze voorwaarden is voldaan.

  • Waar kan ik de voorwaarden vinden?

Op de pagina download kun je de meeste documenten vinden.

  • Kan ik zonder polispapieren op vakantie?

Ja, dat is geen enkel probleem,

Ga je naar Italië, Spanje of Griekenland op vakantie? laat het ons dan even weten, we kunnen dan een internationaal document afgeven die je mee kan nemen.

Unigarant: Hulpverlening binnenland: Voor eerste hulpverlening op de plaats van het ongeval neem je contact op met ANWB Hulpverlening. Telefoon: +31 592 390 890 (24 uur bereikbaar).
Hulpverlening Buitenland: ANWB Alarmcentrale. Telefoon: +31 882 692 888 (24 uur bereikbaar).

Nationale Nederlanden: Tijdens kantooruren: 070 – 5130600 Buiten kantooruren: 070-5130144 (spoed)