Vragen Bootverzekering

We hebben de meeste gestelde vragen die onze klanten stellen over de bootverzekering op een rijtje gezet. Zit je vraag er niet bij of heb je andere vragen, stuur ons de vraag per mail of bel ons!

Is mijn boot ook verzekerd wanneer mijn kind van 12 jaar de boot bestuurt?

Vanaf 12 jaar oud mag iedereen met een open boot van maximaal 7 meter lengte varen. De boot mag vol gas niet harder dan 13 kilometer per uur varen. Hierbij kun je denken aan een vissersbootje of een rubberboot met maximaal 3 pk. Voor een open motorboot, die harder kan dan 13 kilometer per uur, maar niet harder dan 20 kilometer per uur is de minimum leeftijd 16 jaar. Wanneer de boot sneller kan dan 20 kilometer per uur dan is de minimumleeftijd 18 jaar en moet de bestuurder in het bezit zijn van een geldig vaarbewijs. Er is geen verzekeringsdekking als er niet aan deze voorwaarden is voldaan.

Kan ik zonder polispapieren op vakantie met de boot?

Ja, Je kunt zonder polis op vakantie. Ga je naar Italië, Spanje, Kroatië of Griekenland op vakantie? laat het ons dan even weten, we geven dan een internationaal document af, ook wel buitenland certificaat genoemd die je mee kan nemen. Soms is dit zelfs verplicht.
Handig is om de nood telefoonnummers op te slaan in je telefoon:
Unigarant: Hulpverlening binnenland: Voor eerste hulpverlening op de plaats van het ongeval neem je contact op met ANWB Hulpverlening. Telefoon: +31 592 390 890 (24 uur bereikbaar).
Hulpverlening Buitenland: ANWB Alarmcentrale. Telefoon: +31 882 692 888 (24 uur bereikbaar).
Nationale Nederlanden: Tijdens kantooruren: 070 – 5130600 Buiten kantooruren: 070-5130144 (spoed)

Hoe wijzig ik mijn bootverzekering?

Stuur ons een mail met je polisnummer, Heb je een andere boot dan graag de gegevens van de nieuwe boot doorgeven. Heb je een nieuw adres dan kan dat ook via de mail. Je kunt ook het contactformulier invullen. We zullen dit meteen verwerken en jou een bevestigingsmail sturen. Als we nog vragen hebben dan bellen we even of sturen we je een mailtje.

Is Veenstra & de Jong Assurantiën een boot verzekeraar of een tussenpersoon in bootverzekeringen?

Wij zijn een tussenpersoon, gespecialiseerd in watersport en vrije tijd verzekeringen. Het voordeel dat je als klant hebt is dat we een onafhankelijk advies kunnen geven. Wij kunnen de bootverzekering bij elke verzekeraar onderbrengen. Op dit moment hebben we goede ervaring met Unigarant. in de meeste gevallen is dit nu de voordeligste maatschappij. Deze bootverzekering heeft naast een goede prijs een goede hulpverlening service van de ANWB. Zo is elke boot én elke situatie uniek. Wij zijn trots dat we veel bootliefhebbers hebben kunnen helpen bij hun keus voor de beste bootverzekering.

Waar kan ik de voorwaarden bootverzekering vinden?

Op de pagina download kun je de meeste documenten omtrent de bootverzekering vinden.

Ik heb schade aan mijn boot, hoe kan ik mijn schade melden?

Alles over het melden van schade en de schadeafwikkeling van de bootverzekering, kun je vinden op de pagina over schade melden bootverzekering.

Is mijn boot ook verzekerd in de winterstalling?

Uw boot is ook verzekerd als je er niet mee vaart. Meer informatie over dekking bootverzekering.

Ik gebruik mijn boot als permanente woning. Is deze ook verzekerbaar?

Het is helaas niet meer mogelijk om dit te verzekeren.

Is een bootverzekering verplicht in Europa?

Het is in Nederland niet wettelijk verplicht om een bootverzekering af te sluiten. Het kan mogelijk zijn dat een beheerder je een WA-dekking kan verplichten. Bijvoorbeeld bij competities of een jachthaven. Echter is het wel handig om verzekerd te zijn, want in geval van schade zul je zelf de kosten moeten betalen.

In bepaalde landen rond de Middellandse Zee (Griekenland, Kroatië, Italië en Spanje) is er wel een wettelijke verplichting. Hiervoor is een verzekeringsbewijs nodig. Deze kun je bij ons aanvragen.

Mijn premie is verhoogd. Hoe kan ik deze verlagen?

Je kan de premie verlagen door bijvoorbeeld je eigen risico aan te passen, het vaargebied aan te passen of de dekking te verlagen.

Is het ook mogelijk om mijn jetski te verzekeren?

Ja, dit is mogelijk. Je kunt een jetski WA of WA Basis Casco verzekeren. Het is echter niet mogelijk om jouw jetski te verzekeren tegen diefstal.

Heeft de snelheid van mijn boot invloed op de premie?

Ja. De maximale snelheid van het watervoertuig kan invloed hebben op de premie. Hierbij wordt gekeken naar het vermogen van de motor en de lengte van de boot. Hiermee wordt bepaald of jouw boot als een snel-varend vaartuig (speedboot) wordt gezien.