Voorwaarden bootverzekering

Met de bootverzekering van Veenstra & de Jong Assurantiën ben je goed verzekerd tegen schade aan je boot. Een volgboot is tot € 5.000,- gratis meeverzekerd. Je hebt recht op gratis hulpverlening in Nederland en Europa. Daarnaast ben je tot 7,5 miljoen euro verzekerd tegen schade die je met de boot veroorzaakt bij anderen. Het eigen risico is € 75,- als je door eigen schuld schade oploopt aan je eigen boot. Een extra eigen risico is ook mogelijk, je verlaagt dan je premie aanzienlijk.

Wat is er allemaal verzekerd? dekking bootverzekering

Voorwaarden bootverzekering:

open motorboten en zeilboten

De bootverzekering heeft speciale voordelen voor open boten. Heb je een open motorboot of open zeilboot? Dan ben je tijdens het vaarseizoen verzekerd tegen schade of verlies van regenkleding, eten en drinken, koelbox, thermoskan, bestek en servies. Het vaarseizoen is van 1 maart tot 1 november.

Wat is niet gedekt?

  • Schade die je met opzet veroorzaakt;
  • Schade door slecht onderhoud;
  • Schade door slijtage;
  • Schade als de boot wordt verhuurd.

Voor het goed beveiligen van je boot dien je de boot goed te beveiligen / af te sluiten met een slot die op de slotenlijst voorkomt. Check hier of je een goedgekeurd slot hebt.

Voorwaarden ligplaats

Je boot is verzekerd wanneer deze is gelegen in een bewaakte jachthaven (met havenmeester). Anders moet de boot een ligplaats hebben op minimaal 15 meter van de openbare weg. Of gestald staan op een afgesloten terrein. Ook een ligplaats in het water voor de eigen woning is toegestaan wanneer de boot direct voor het huis ligt.

Voorwaarden grote steden (Amsterdam, Utrecht, Den Haag, en Rotterdam)

Als je boot in de “grachten” van één van bovenstaande steden ligt is alleen WA-dekking mogelijk.  Een uitgebreide dekking is alleen mogelijk wanneer de boot in een bewaakte jachthaven ligt, op een afgesloten terrein of ruimte staat.

de BootVerzekering Voorwaarden bootverzekering