Voorwaarden boot verzekeren

Algemene Contractvoorwaarden voor de doorlopende verzekeringen en de Algemene Voorwaarden voor de Bootverzekering kun je hier downloaden. Daarnaast ontvang je een aantal bijzondere voorwaarden boot verzekeren. De dekking van de bijzondere voorwaarden is alleen geldig als deze op het polisblad staat en je op tijd de premie hebt betaald..Om ervoor te zorgen dat je goed weet waar je wel en niet voor verzekerd bent, raden wij je aan de voorwaarden goed door te lezen. Met de Bootverzekering van Unigarant is je waardevolle bezit goed verzekerd. Hieronder lees je enkele tips en adviezen.

Wat doe je bij pech?

Als je pech krijgt op het water en je niet verder kunt varen, volg dan de volgende stappen:

  1. Neem contact op met de alarmcentrale 0592 – 390890.
  2. Volg de instructies van de alarmcentrale op, zij helpen je.
  3. Ben je op het water dan krijgt je in eerste instantie, telefonisch advies om zelf je boot repareren. Lukt dat niet dan stuurt de verzekeraar een hulpverlener voor een noodreparatie.
  4. Is een noodreparatie niet meer mogelijk of veilig? Dan vergoedt de maatschappij de sleepkosten tot maximaal € 1000.

Wat wordt vergoed?

  • Telefonische reparatiehulp
  • Kosten van de noodreparatie tot één uur
  • Sleepkosten tot € 1000
  • Er is geen eigen risico van toepassing.

Waarvoor ben je niet verzekerd?

Als de pech is ontstaan door opzet of roekeloosheid of als je geen vaarbewijs hebt, als dit nodig is. Je aan snelheidswedstrijden mee doet zonder dit van te voren te melden. Ook als je de boot niet goed onderhoud kan de verzekeraar weigeren onderdelen niet te vergoeden. Dus let goed op, als je de verzekering afsluit lees de voorwaarden door.

Op welke wateren ben je verzekerd?

Met Pechhulp ben je verzekerd op de Nederlandse binnenwateren, de Zeeuwse Delta, het IJsselmeer en de zeehavens. De Pechhulp Bootverzekering kan geen hulp bieden op de Waddenzee, de Waddeneilanden, gemeenten Saba, Bonaire en Sint Eustacius (Statia).

Hoe dien je de schade in?

Heb je schade geconstateerd aan je boot of is er iets van of uit de boot gestolen? Meld dit dan met behulp van het schadeformulier boot. Voor een snelle schadeafhandeling, graag de situatie goed en volledig omschrijven en alle originele rekeningen, garantiebewijzen, offertes, verklaringen of andere bewijzen mee sturen.

Wij hopen natuurlijk dat er niets vervelends gebeurd en wensen je voorop veel plezier toe met het genieten van je boot. Mocht er al wat misgaan dan helpen we je graag zo snel mogelijk.

Voorwaarden boot verzekeren

de BootVerzekering Voorwaarden boot verzekeren