Voorwaarden boot verzekeren

Op deze pagina vind je de voorwaarden van Unigarant. Heb jij een bootverzekering van ASR of van Nationale Nederlanden, kijk voor de voorwaarden op de betreffende pagina:

Voorwaarden Boot verzekeren

De Algemene Voorwaarden van de Bootverzekering Unigarant kun je hier downloaden.

Daarnaast kunnen er ook bijzondere voorwaarden van toepassing zijn. De bijzondere voorwaarden worden op de polis vermeld en worden altijd als link of als bijlage meegestuurd. Om ervoor te zorgen dat je goed weet waar je wel en niet voor verzekerd bent, raden wij je aan de voorwaarden goed door te lezen. Vind je de voorwaarden te uitgebreid dan kun je ook de beknopte verzekeringskaart bekijken.

Met de Bootverzekering van Unigarant is je waardevolle bezit goed verzekerd. Hieronder lees je tips en adviezen.

Wat doe je bij pech?

Als je pech krijgt op het water en je niet verder kunt varen, volg dan de volgende stappen:

 1. Neem contact op met de alarmcentrale 0592 – 390890.
 2. Volg de instructies van de alarmcentrale op, zij helpen je.
 3. Ben je op het water dan krijgt je eerst telefonisch advies om zelf je boot repareren. Lukt reparatie op het water niet dan stuurt de verzekeraar een hulpverlener voor een noodreparatie.
 4. Is een noodreparatie niet meer mogelijk of veilig? Dan vergoedt de maatschappij de sleepkosten tot maximaal € 1000,- (neem hiervoor contact op met de verzekeraar en vraag toestemming)

Pechhulp module verzekerd – vergoeding:

 • Telefonische reparatiehulp
 • Kosten van de noodreparatie tot één uur
 • Sleepkosten tot een vermeld maximum
 • Er is geen eigen risico van toepassing.

Waarvoor ben je niet verzekerd?

 • Als pech is ontstaan door opzet of roekeloosheid of als je geen benodigd vaarbewijs hebt.
 • Meedoen aan snelheidswedstrijden zonder dit van te voren te melden.
 • Bij slecht onderhoud van de boot dan kan de verzekeraar weigeren onderdelen niet te vergoeden.

Op welke wateren ben je verzekerd?

Pechhulp is een aanvullende dekking waarvoor je kunt kiezen op de bootverzekering. Pechhulp is dan gedekt op Nederlandse binnenwateren, de Zeeuwse Delta, het IJsselmeer en de zeehavens. De Pechhulp Bootverzekering kan geen hulp bieden op de Waddenzee, de Waddeneilanden, gemeenten Saba, Bonaire en Sint Eustacius (Statia).

Hoe dien je schade in?

Heb je schade geconstateerd aan je boot of is er iets van of uit de boot gestolen? Meld dit dan met behulp van het schadeformulier boot. Voor een snelle schadeafhandeling, graag de situatie goed en volledig omschrijven en alle originele rekeningen, garantiebewijzen, offertes, verklaringen dan wel andere bewijzen meesturen.

Wij hopen natuurlijk dat er niets vervelends gebeurt en wensen je veel plezier toe met je boot. Mocht er wat misgaan dan staat er een hulpvaardig team voor je klaar.

Voorwaarden boot verzekeren

de BootVerzekering Voorwaarden boot verzekeren