Mooiste plekken aan het water

Recreëren op en aan het water wordt zonder twijfel volop genieten dit jaar. In Nederland hebben we veel water, maar wat is een mooie plek waar je lekker kan vertoeven op een mooie voorjaars- of zomerdag? We hebben watersportliefhebbers hiernaar gevraagd.

Hieronder zie je een Top 10 van mooiste plekken aan het water. De lijst is bedoeld voor het plannen van een heerlijke dag. Weet jij een mooie plek aan het water? Zet je favoriete plek hieronder in de reacties, dan voegen we deze toe.

Voor elke watersportliefhebber een plekje aan het water

Of je nu een actieve zeiler, kitesurfer of een ervaren schipper bent of gewoon wilt genieten aan de waterkant. We wensen iedereen een fantastische dag aan of op het water.

10 hotspots aan het water

 1. 75 Mijls IJsselmeer & 30 Mijls Markermeer

Deze plek is perfect voor iedereen die van wedstrijdzeilen houdt. Je kan hier een wedstrijd varen op het IJsselmeer en Markermeer. Groot voordeel is dat je kan starten en finishen waar en wanneer jij wil. Vaar langs Enkhuizen, Medemblik, Lelystad en nog meer mooie plekken.

 1. Strand Nulde

Strand Nulde is voor zowel de actieve beoefenaar als voor de toeschouwer een goede hotspots voor surfend Nederland. Vanuit het zand kan je de ware sensatie beleven en kun je vele surfers spotten. Ben je meer een actieve surfer? Op het uitgestrekte Wolderwijd kun je fantastisch surfen. De wind is hier goed en niet zo vlagerig. Deze plek is een aanrader voor beginnende surfers omdat je overal kan staan.

 1. Almere – Cable Park

In Almere vindt je Cable Park. Hier kan je leren waterskiën of wakeboarden. Het perfecte dagje uit voor zowel beginners, gevorderden, individueel of een groep. Ook als je geen trek hebt om aan deze activiteiten deel te nemen is er van alles te zien en te doen.

 1. Amsterdam – Surfcenter IJburg

Wanneer je niet zo’n fan bent van waterskiën of wakeboarden, maar wel van windsurfen, is deze plek ideaal. Bij Surfcenter IJburg kun je terecht voor zowel windsurf lessen als verhuur van windsurf materiaal. Ook als je niet van surfen houdt, is het heerlijk genieten op het strandje Blijburg, hét stadsstrand van Amsterdam.

 1. Het terras van Muiderslot

Een dagje genieten op het terras bij het water? Dan ben je bij het terras van Muiderslot op het goede adres. Vanaf het terras of zelfs vanuit de kasteeltoren kan je zeilboten spotten. Veel fijner kun je de zomerse dag niet doorbrengen toch?

 1. Kitesurfers in Wijk aan Zee

Coole beelden? Dan denken wij al snel aan surfen achter een vlieger aan. In Wijk aan Zee staat nu eenmaal meer wind dan in het binnenland en bij harde wind heb je hoge golven. In Wijk aan Zee vind je gezellige strandtenten voor een middagje genieten en je hebt uitzicht op de surfers en de kitesurfers. Wat wil je nog meer?

 1. Enkhuizen – Van Stek Watersport & Fun

Bij Van Stek Watersport & Fun is er voor iedereen wat te doen. Van arrangementen tot alleen losse verhuur van diverse watersporten, het kan hier allemaal. Het verhuuraanbod bevat onder andere funtuben, wakeboarden, banaanvaren en suppen. Voor jong tot oud is er wat leuks te doen!

 1. Lemmer

Één van Friesland bekendste watersport plaatsen is Lemmer. Door zijn ligging, aan het IJsselmeer, is het zowel over land als over water de toegangspoort naar de Provincie. In Lemmer is altijd veel te doen en te beleven. Zo kan je even aanmeren om tot rust te komen op het strand, of om het grootste, nog in werking zijnde, stoomgemaal van Europa te bekijken.

 1. Leidschendam – Extreme Watersport

Trending is het flyboarden, vliegen met een jetpack of een flyride. Dit allemaal kan bij Leidschendam. Ook kan je hier de nieuwste watersport gadget uittesten: de Fyride. Extreme Watersport is gevestigd bij recreatiegebied Vlietland. Het Flyboarden is leuk om te doen, maar ook minstens zo leuk om naar te kijken.

 1. Oostzaan – Twiske haven

Op een zomerse dag er op uit met een groep? Dan is Twiske Haven misschien iets. Twiske Haven organiseert sportieve activiteiten voor groepen. Je kan kiezen voor een kano toertocht, zeilregatta, roeiwedstrijd of watersportdag. Al met al genieten van een volledig verzorgd groepsuitje.

Deze top 10 is vast nog niet compleet. Weet jij mooie plekjes aan of op het water waar je bent geweest of altijd naar toe gaat, zet de plek even hieronder in de reactie. Dan voegen we deze toe.

Nog even dit; Ga je op het water op of zelfs op vakantie met de boot? Ga je waterskiën met een speedboot of ga je varen met een waterscooter, check altijd of je bootverzekering alle risico’s op het water verzekert. Er zijn verschillen in dekking van aanbieders van bootverzekeringen.

2 reacties

 1. Herman op zegt:

  Ik ben zelf windsurfer e kan me niet zo vinden in de beschrijving strand Nulde als spot om te windsurfen. Ik zou eigenlijk iedereen naar het Wolderwijd verwijzen omdat je hier meer wind hebt die ook minder vlagerig is. Gevaarlijker taferelen klinkt heftig maar veel golfslag heb je niet op het Wolderwijd en de keren dat het echt hard waait zijn in tegenstelling tot spots aan de kust of IJsselmeer zeer zeldzaam. Doordat je overal kan staan is het vooral een beginnersfout en surfers uit de regio Overijssel, Flevoland en de Veluwe. Voor meer mogelijkheden om te varen met meer windrichtingen/hardere wind en de verschillende spots met vlak water, chop en hoge golven is omgeving Ouddorp /Zuid-Holland een aanrader. Verder wordt er op wavespots als Wijk aan zee niet alleen gekitesurft maar kun je hier echt de toppers in het surfen vinden boven de 21 knopen gemiddeld.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

de BootVerzekering Mooiste plekken aan het water