7 slimme tips: Motorboot verzekeren

Het verzekeren van een motorboot is belangrijk om onverwachte kosten bij schade of ongevallen te voorkomen. In dit artikel delen we 7 waardevolle tips om je op weg te helpen met het verzekeren van je motorboot.

1. Controleer de verplichte verzekeringen

In Nederland is een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA-verzekering) verplicht voor alle motorboten die sneller kunnen varen dan 20 km/u of langer zijn dan 15 meter. Deze verzekering dekt de schade die je met je motorboot toebrengt aan anderen. Zorg ervoor dat je aan deze verplichting voldoet en dat je WA verzekering voldoende dekking biedt voor jouw motorboot en vaargebied.

2. Kies de juiste dekking

Naast de verplichte WA-verzekering kun je aanvullende dekkingen zoals een Basis Casco- of Volledig Cascoverzekering overwegen. Deze dekkingen bieden een schadevergoeding van je eigen motorboot, bijvoorbeeld bij aanvaringen, brand of diefstal. Bepaal welke dekking het beste bij jouw motorboot past en begrijp wat de verschillen in premie zijn tussen deze verschillende dekkingen.

3. Let op het vaargebied

Het vaargebied waarin je met de motorboot vaart kan van invloed zijn op de dekking van je bootverzekering. Sommige verzekeraars bieden alleen dekking binnen bepaalde landen of gebieden. Het is daarom belangrijk om te controleren of je vaargebied binnen de dekking van de verzekering valt en of er beperkingen zijn op de dekking.

4. Controleer de polisvoorwaarden

Elke bootverzekeraar hanteert eigen polisvoorwaarden. Het is belangrijk om deze voorwaarden door te lezen zodat je weet wat er wel en niet gedekt wordt en onder welke omstandigheden. Denk hierbij aan beperkingen in de dekking, eigen risico en uitsluitingen. Wil je niet alle kleine lettertjes doorlezen dan is de verzekeringskaart een uitkomst, hiermee heb je een kort en duidelijk overzicht van de bootverzekering.

5. Check of je inboedel al is verzekerd

Inboedel is vaak standaard gedekt onder een bootverzekering, maar controleer of de dekking voldoende is. De verzekeringsdekking van de inboedel is dezelfde dan die van de boot, wat kan inhouden dat je inboedel hierdoor niet voldoende is verzekerd. Het opstellen van een inventarislijst van de spullen aan boord kan helpen om van de waarde van de inboedel te bepalen. Het is ook mogelijk dat sommige van je bezittingen al verzekerd zijn onder je reguliere inboedelverzekering.

6. Vergelijk premies en voorwaarden

Er zijn nogal wat verschillende bootverzekeraars en het loont om de premies en voorwaarden te vergelijken voordat je een verzekering afsluit. Naast de premie is het ook belangrijk om te kijken naar de voorwaarden en de dekking die geboden wordt. We begrijpen dat je niet alle bootverzekeringen af wilt gaan. Je kunt daarom diverse aanbieders met elkaar vergelijken.

7. Sluit de motorbootverzekering af bij de Bootverzekering.nl

Klaar om te varen? Sluit de motorbootverzekering af op deze website van de Bootverzekering van Veenstra & de Jong Assurantiën. De aanvraag is online of telefonisch te regelen. Je kunt zelf kiezen of je de polis via de post wilt ontvangen of digitaal in je mailbox. Wel zo handig, zo heb je altijd de verzekeringsgegevens bij de hand.

Bootverzekering afsluiten

Wil je advies over welke bootverzekering het beste is? Bel ons, we assisteren je graag!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

de BootVerzekering 7 slimme tips: Motorboot verzekeren