7 Slimme Tips voor het Verzekeren van jouw Motorboot

Het verzekeren van je motorboot is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat je niet voor onvoorziene kosten komt te staan bij schade of een eventueel ongeval. Maar waar moet je op letten bij het afsluiten van een bootverzekering? Wij geven in dit artikel 7 handige tips die je helpen met het verzekeren van je motorboot.

1. Controleer de verplichte verzekeringen

In Nederland is een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA-verzekering) verplicht voor alle motorboten die sneller kunnen varen dan 20 km/u of langer zijn dan 15 meter. Deze verzekering dekt de schade die je met je motorboot toebrengt aan anderen. Het is belangrijk om te controleren of je aan deze verplichting voldoet en dat je WA verzekering voldoende dekking biedt voor jouw motorboot en vaargebied.

2. Kies de juiste dekking

Naast de verplichte WA-verzekering kun je ook kiezen voor een aanvullende dekking zoals een Basis Casco- of Volledig Cascoverzekering. Deze verzekeringen bieden dekking voor schade aan je eigen motorboot, bijvoorbeeld bij aanvaringen, brand of diefstal. Het is belangrijk om te bepalen welke dekking het beste bij jouw motorboot past en wat de verschillen in premie zijn tussen deze verschillende dekkingen.

3. Let op het vaargebied

Het vaargebied waarin je met de motorboot vaart kan van invloed zijn op de dekking van je bootverzekering. Sommige verzekeraars bieden alleen dekking binnen bepaalde landen of gebieden. Het is daarom belangrijk om te controleren of je vaargebied binnen de dekking van de verzekering valt en of er beperkingen zijn op de dekking.

4. Controleer de polisvoorwaarden

Elke bootverzekeraar hanteert eigen polisvoorwaarden. Het is belangrijk om deze voorwaarden goed door te nemen zodat je weet wat er wel en niet gedekt wordt en onder welke omstandigheden. Denk hierbij aan beperkingen in de dekking, eigen risico en uitsluitingen. Wil je niet alle voorwaarden doorlezen dan is de verzekeringskaart handig, hiermee heb je een kort en duidelijk overzicht.

5. Check of je inboedel al is verzekerd

Inboedel is vaak standaard gedekt onder een bootverzekering, maar het is belangrijk om te controleren of de dekking voldoende is. De inboedeldekking komt meestal overeen met die van de bootverzekering, wat een risico met zich meebrengt voor onvoldoende dekking van je bezittingen. Het opstellen van een inventarislijst van de spullen aan boord kan helpen bij het bepalen van de waarde van de inboedel. Het is zelfs mogelijk dat sommige van je bezittingen al gedekt zijn onder je reguliere inboedelverzekering.

6. Vergelijk premies en voorwaarden

Er zijn nogal wat verschillende bootverzekeraars en het loont om de premies en voorwaarden goed te vergelijken voordat je een verzekering afsluit. Naast de premie is het ook belangrijk om te kijken naar de voorwaarden en de dekking die geboden wordt. We begrijpen dat je niet zelf alle bootverzekeringen af wilt gaan. Je kunt diverse aanbieders met elkaar vergelijken.

7. Sluit de motorbootverzekering af bij de Bootverzekering.nl

Klaar om te varen? Sluit je verzekering af bij de Bootverzekering van Veenstra & de Jong Assurantiën. Afsluiten is zo geregeld en kan online of telefonisch. Je kunt zelf kiezen of je de polis via de post wilt ontvangen of digitaal in je mailbox. Wel zo handig, zo heb je altijd je verzekeringsgegevens bij de hand.

Bootverzekering afsluiten

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

de BootVerzekering 7 Slimme Tips voor het Verzekeren van jouw Motorboot