Sloep verzekeren

De Sloep verzekeren bij Veenstra & de Jong Assurantiën, snel én makkelijk geregeld.

Veenstra & de Jong Assurantiën staat bekend om haar voordelige sloepverzekering. Met deze sloepverzekering kun je met een gerust hart het water op. Je kostbare sloep is goed verzekerd, je hebt keuze uit drie verschillende dekkingen en vaargebieden. Naast de gekozen dekking bepaal je zelf wat je nog extra meeverzekert, je verzekert de sloep zoals jij dat wilt. De polis voor je sloep stel je zelf samen, extra dekkingen, zoals een boottrailer of rechtsbijstand kun je meeverzekeren maar dit is geen verplichting, zo betaal je geen onnodige premie.

Voordelen sloepverzekering Veenstra & de Jong Assurantiën

  • Lage premie door online verzekeren van je sloep verzekering
  • No-claimkorting mogelijk tot wel 40%
  • Geen eigen risico voor een sloep tot € 50.000,-
  • Wij helpen graag en staan 6 dagen per week klaar als je ons nodig hebt
  • Gratis inboedel meeverzekerd bij basis of volledig casco dekking

Dekking van de sloepverzekering

Je kan kiezen uit een WA, WA + basis casco of een WA + volledig casco dekking.

WA dekking is de voordeligste optie, de verzekeraar vergoedt bij WA dekking de schade die je met de boot veroorzaakt. Het maximale bedrag waarvoor je verzekerd bent is € 7.500.000,- per geval. De eigen schade van je sloep is bij WA dekking echter niet verzekerd. Wil je de sloep zelf ook tegen waardeverlies verzekeren dan kies je naast de WA dekking ook voor basis of volledig casco.

Bij de WA + basis casco is dus, naast de schade die jij met de sloep aan anderen aanricht, ook de sloep zelf verzekerd. Je sloep is dan ook verzekerd voor brand, storm, diefstal, ontploffing en bliksem. Kies je voor een volledig casco dekking? Dan ben je naast de eerder genoemde risico’s ook verzekerd voor overspanning en inductie, vorst, eigen gebrek en vandalisme. Kies je voor een basis of volledig casco dekking? Dan is je inboedel ook nog eens gratis meeverzekerd.

Voorwaarden bootverzekering

 

Sloepverzekering op maat

Onze sloepverzekering is een verzekering op maat gemaakt voor jouw boot. Je kiest een basisdekking die het beste bij jouw situatie past. De basisdekking (WA Casco) kan uitgebreid worden met een boottrailer, rechtsbijstand en ongevallen opvarenden. Wil je liever varen in een groter vaargebied dan alleen in Nederland? dat kan, check daarvoor het vaargebied en selecteer het gebied waarin jij wil varen.

Je kan de premie voor je sloep zelf gemakkelijk online berekenen. Heb je de gewenste dekking gekozen, dan kun je de sloepverzekering snel online afsluiten. Heb je een sloep gekocht en wil je deze meteen verzekerd hebben? Vul dan het aanvraagformulier in en bel ons kantoor. Wij controleren meteen je aanvraag en zorgen ervoor dat je meteen dekking hebt. Op zaterdag kun je de bootverzekering online afsluiten. Heb je liever telefonisch advies? Ook dat is mogelijk, wij regelen graag samen met jouw de bootverzekering.

Hieronder kun je de verzekeringskaart sloep bekijken. Het is een duidelijk overzicht wat er is gedekt op de sloepverzekering.

Verzekeringskaart Boot V&J

 

Ik woon in Duitsland, kan ik in Nederland mijn sloep verzekeren?

Als je in België of Duitsland woont en je hebt de boot in Nederland liggen dan kun je het beste de sloep bij een Nederlandse verzekeraar verzekeren. Je kunt bij ons de bootverzekering afsluiten. Benieuwd naar de premie? Vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan!

Is een sloep verzekeren verplicht?

Het verzekeren van je sloep is niet verplicht, maar wel verstandig. Verzeker je sloep minimaal WA, dan ben je in ieder geval verzekerd voor de schade die je aanricht aan derden. Een beheer van een stalling of jachthaven eist soms ook dat je een bootverzekering afsluit.
 
Vaar je (ook) in het buitenland? In sommige landen is een WA bootverzekering wel verplicht. Ga je varen in Spanje, Griekenland, Kroatië of Italië? Je bent dan verplicht om een internationaal verzekeringsbewijs bij je te hebben. Dit bewijs, kun bij ons aanvragen als je de boot bij ons hebt verzekerd. Het buitenlandcertificaat is een document geschreven in de taal van het land waar je naar toe gaat.

Is er no-claim korting bij een sloepverzekering?

Met onze sloep verzekering bouw je tot 40% no-claimkorting op. Vaar je al geruime tijd schadevrij met een boot? Dan krijg je meteen 40% no-claim korting. De no-claimkorting van de bootverzekering wordt ieder jaar 10% hoger. Na 4 jaar heb je de maximale korting van 40% behaald als je geen schade claimt.

Alleen met een originele verklaring, niet ouder dan 3 jaar kan korting worden gegeven op de sloep verzekering. Deze verklaring is op te vragen bij je vorige verzekeraar. Na ontvangst van deze verklaring zorgen wij ervoor dat je de schadevrije jaren op de nieuwe polis komen te staan en dat je de korting krijgt waar je recht op hebt. Mail ons deze verklaring of stuur deze per post. Per post mag het naar:

Veenstra & de Jong Assurantiën
K.R. Poststraat 9
8441 EL  Heerenveen

Welke gegevens heb ik nodig om de sloepverzekering af te sluiten?

Het afsluiten van de verzekering voor je sloep is gemakkelijk en snel online te regelen. We vragen naar je naam, adres en woonplaats en geboortedatum. Daarnaast heb je gegevens van de boot nodig, zoals: Het merk en type van de boot, bouwjaar en lengte, rompnummer boot, gegevens motor (zoals brandstof, aantal pk, merk, bouwjaar) serienummer van de motor en we vragen je naar de gewenste dekking.

Kan ik de verzekering aanvragen zonder romp- of motornummer

Heeft je boot geen rompnummer? Of je motor geen serienummer? Dit hoeft geen probleem te zijn, ook dan kan je je boot bij ons verzekeren. Het komt vaker voor dat de boot en/of motor niet beschikt over een nummer. Indien dit het geval is mag je zelf een nummer bedenken en deze invullen bij de aanvraag en aantekenen op de boot met bijvoorbeeld een watervaste stift.

Is mijn sloep meteen verzekerd?

Nadat je de aanvraag voor je sloep hebt ingediend, moeten wij nog een aantal gegevens controleren. We proberen je altijd binnen 24 uur een dekkingsbevestiging te sturen. Heb je eerder dekking nodig? Neem dan telefonisch contact met ons op, wij regelen dan meteen dat je sloep wordt verzekerd.

Welke vaargebieden zijn er?

Bij bootverzekeringen van Veenstra & de Jong heb je keuze uit 3 dekkingsgebieden:
Nederland basis:
De verzekering is van kracht voor de vaart en het verblijf op alle Nederlandse binnenwateren met uitzondering van de kustwateren, de Waddenzee, Dollard, Eems, Westerschelde, IJsselmeer en Markermeer. (gemeenten Saba, Bonaire, en St. Eustacius (Statia vallen helaas niet in het vaargebied).
 
Nederland uitgebreid:
De verzekering is van kracht voor de vaart en het verblijf op alle Nederlandse binnenwateren en op zee tot 20 zeemijlen uit de kust (m.u.v. de gemeenten Saba, Bonaire, en St. Eustacius (Statia).
 
Europese binnenwateren:
De verzekering is van kracht voor de vaart en het verblijf op alle Europese binnenwateren en op zee tot 20 zeemijlen uit de kust van het vaste land, exclusief Zwarte Zee.

Kan ik mijn trailer verzekeren op de sloepverzekering?

Ja, bij ons is het mogelijk om naast de sloep, ook je trailer mee te verzekeren. Het meeverzekeren van je trailer kan gemakkelijk online. Bij het aanvragen van de sloepverzekering kiest je voor trailer meeverzekeren ‘ja’. Je vult de waarde van je trailer in en je ziet meteen de meer premie voor het meeverzekeren van je trailer.

Is pechhulp verzekerd op de sloepverzekering?

Pechhulp is een aanvullende dekking. Je kunt ervoor kiezen om een pechhulp dekking mee te verzekeren op je bootverzekering. Pechhulp is alleen gedekt in Nederland, voor het verzekerde vaartuig welke vermeld staat op de polis. Pech op het water wordt aan de wal verholpen. De alarmcentrale biedt ook hulp bij uitval van de boot of boottrailer, bij uitval van de schipper of bij blokkering van de vaarwegen. Pech in de eigen haven of op de eigen ligplaats is helaas niet verzekerd.

Ik verhuur mijn sloep, hebben jullie dan ook mogelijkheden?

Nee, bij ons is er geen dekking als de sloep wordt verhuurd. De sloep moet particulier gebruikt én verzekerd worden, zakelijk op naam stellen is dan ook niet mogelijk.

 

de BootVerzekering Sloep verzekeren