Sloep verzekeren

Je Sloep verzekeren bij Veenstra & de Jong Assurantiën, snel én makkelijk geregeld.

Veenstra & de Jong Assurantiën staat bekend om haar voordelige sloepverzekering. Met deze sloepverzekering kun je met een gerust hart het water op. Je kostbare sloep is goed verzekerd, je hebt keuze uit drie verschillende dekkingen en vaargebieden. Naast de gekozen dekking bepaal je zelf wat je nog extra meeverzekert, je verzekert je sloep zoals jij wil. De polis voor je sloep stel je zelf samen, extra dekkingen, zoals een boottrailer of rechtsbijstand kun je meeverzekeren maar is geen verplichting, zo betaal je geen onnodige premie.

Voordelen sloepverzekering Veenstra & de Jong Assurantiën

  • Lage premie door online afsluiten van je sloep verzekering
  • No-claimkorting mogelijk tot wel 40%
  • Geen eigen risico voor een sloep tot € 50.000,-
  • Wij helpen graag en staan 6 dagen per week klaar als je ons nodig hebt
  • Gratis inboedel meeverzekerd bij basis of volledig casco dekking

Premie berekenen

Dekking van de sloepverzekering

Je kan kiezen uit een WA, WA + basis casco of een WA + volledig casco dekking.

WA dekking is de voordeligste optie, de verzekeraar vergoedt bij WA dekking de schade die je met de boot veroorzaakt. Het maximale bedrag waarvoor je verzekerd bent is € 7.500.000,- per geval. De eigen schade van je sloep is bij WA dekking echter niet verzekerd. Wil je de sloep zelf ook tegen waardeverlies verzekeren dan kies je naast de WA dekking ook voor basis of volledig casco.

Bij de WA + basis casco is dus, naast de schade die jij met de sloep aan anderen aanricht, ook de sloep zelf verzekerd. Je sloep is dan ook verzekerd voor brand, storm, diefstal, ontploffing en bliksem. Kies je voor een volledig casco dekking? Dan ben je naast het eerder genoemde ook verzekerd voor overspanning en inductie, vorst, eigen gebrek en vandalisme. Kies je voor een basis of volledig casco dekking? Dan is je inboedel ook nog eens gratis meeverzekerd.

Voorwaarden bootverzekering

Sloepverzekering op maat

Onze sloepverzekering is een verzekering op maat. Je kiest een basisdekking die het beste bij jouw situatie past. De dekking kan uitgebreid worden met een boottrailer, rechtsbijstand en ongevallen opvarenden. Je kunt kiezen voor alleen dekking in Nederland maar varen in een groter gebied kan ook. Check daarvoor het vaargebied.

Je kan de premie voor je sloep zelf gemakkelijk online berekenen. Heb je de gewenste dekking gekozen, dan kun je de sloepverzekering snel online afsluiten. Heb je een boot gekocht en wil je deze meteen verzekerd hebben? Vul dan het aanvraagformulier in en bel ons kantoor. Wij kunnen controleren meteen je aanvraag en zorgen er voor dat je meteen dekking hebt. Ook op zaterdag kan je je boot tot 16:00 uur aanmelden. Liever telefonisch advies? Ook dat is mogelijk, wij regelen graag met je samen telefonisch de verzekering.

Hieronder kun je de verzekeringskaart sloep bekijken. Het is een duidelijk overzicht van de verzekeraar over wat gedekt is op de sloepverzekering.

Verzekeringskaart Unigarant

Ik woon niet in Nederland, kan ik in Nederland een sloep verzekering afsluiten?

Als je in België of Duitsland woont en je hebt de boot in Nederland liggen dan is het handigste dat je in Nederland de boot verzekert. Je kunt bij ons de bootverzekering afsluiten. Benieuwd naar de premie? Vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan!

Ben ik verplicht om mijn sloep te verzekeren?

Het verzekeren van je sloep is niet verplicht, maar wel verstandig. Verzeker je sloep minimaal WA, dan ben je in ieder geval verzekerd voor de schade die je aanricht aan derden. Een beheer van een stalling of jachthaven eist soms ook dat je een bootverzekering afsluit.
 
Vaar je (ook) in het buitenland? In sommige landen is een WA bootverzekering wel verplicht. Ga je varen in Spanje, Griekenland, Kroatië of Italië? Je moet dan een internationaal verzekeringsbewijs kunnen laten zien. Dit bewijs, kun bij ons regelen als je de boot bij ons hebt verzekerd. Het buitenlandcertificaat is een document geschreven in de taal van het land waar je naar toe gaat.

Bouw ik schadevrije jaren op met mijn sloepverzekering?

Met onze sloep verzekering kan je tot maar liefst 40% no-claimkorting krijgen. Vaar je al geruime tijd schadevrij met een boot? Dan bouw je no-claim korting op. De no-claimkorting van de bootverzekering wordt ieder jaar 10% hoger. Na 4 jaar heb je de maximale korting van 40% behaald als je geen schade claimt.

Alleen met een originele verklaring die niet ouder is dan 3 jaar kan korting worden gegeven op sloep verzekering. Na ontvangst van de verklaring zorgen wij ervoor dat je de schadevrije jaren ook op de nieuwe polis ontvangt met de daarbij behorende korting. Mail ons je verklaring of stuur deze per post. Per post mag het naar:

Veenstra & de Jong Assurantiën
K.R. Poststraat 9
8441 EL  Heerenveen

Welke gegevens heb ik nodig om de sloepverzekering af te sluiten?

Het afsluiten van de verzekering voor je sloep is gemakkelijk en snel online te regelen. Je hebt de naw-gegevens nodig van degene die de verzekering wil aanvragen. Daarnaast heb je het merk en type van de boot, bouwjaar en lengte, rompnummer boot, gegevens motor (zoals brandstof, aantal pk, merk, bouwjaar) serienummer van de motor en de gewenste dekking nodig om de verzekering af te kunnen sluiten.

Mijn sloep heeft geen romp- of motornummer

Heeft je boot geen rompnummer? Of je motor geen serienummer? Geen paniek, ook dan kan je je boot bij ons verzekeren. Het komt vaker voor dat de boot en/of motor niet beschikt over een nummer. Indien dit het geval is mag u zelf een nummer bedenken en deze invullen bij de aanvraag en aantekenen op de boot met bijvoorbeeld een watervaste stift.

Is mijn sloep meteen verzekerd?

Nadat je de aanvraag voor je sloep hebt ingediend, moeten wij nog een aantal gegevens controleren. We proberen je altijd binnen 24 uur te voorzien van een reactie. Heb je eerde dekking nodig? Neem dan telefonisch contact met ons op, wij regelen dan meteen voorlopige dekking voor jou.

Uit welke vaargebieden kan ik kiezen?

Bij bootverzekeringen van Veenstra & de Jong heb je keuze uit 3 dekkingsgebieden:
Nederland basis:
De verzekering is van kracht voor de vaart en het verblijf op alle Nederlandse binnenwateren met uitzondering van de kustwateren, de Waddenzee, Dollard, Eems, Westerschelde, IJsselmeer en Markermeer. (gemeenten Saba, Bonaire, en St. Eustacius (Statia vallen helaas niet in het vaargebied).
 
Nederland uitgebreid:
De verzekering is van kracht voor de vaart en het verblijf op alle Nederlandse binnenwateren en op zee tot 20 zeemijlen uit de kust (m.u.v. de gemeenten Saba, Bonaire, en St. Eustacius (Statia).
 
Europese binnenwateren:
De verzekering is van kracht voor de vaart en het verblijf op alle Europese binnenwateren en op zee tot 20 zeemijlen uit de kust van het vaste land, exclusief Zwarte Zee.

Kan ik mijn trailer verzekeren op de sloepverzekering?

Ja, bij ons is het mogelijk om naast de sloep, ook je trailer mee te verzekeren. Het meeverzekeren van je trailer kan gemakkelijk online. Bij het aanvragen van de sloepverzekering kiest je voor trailer meeverzekeren ‘ja’. Je vult de waarde van je trailer in en je ziet meteen de meer premie voor het meeverzekeren van je trailer.

Is pechhulp verzekerd op de sloepverzekering?

Je kan er voor kiezen om aanvullend een pechhulp dekking af te sluiten bij je sloepverzekering. Pechhulp is alleen van toepassing in Nederland, voor het op het polisblad verzekerde vaartuig.Aan de wal word je geholpen bij pech op het water. Daarnaast biedt de alarmcentrale hulp bij uitval van de boot of boottrailer, bij uitval van de schipper of bij blokkering van de vaarwegen. Pech in de eigen haven of op de eigen ligplaats is helaas niet verzekerd.

Ik verhuur mijn sloep, hebben jullie dan ook mogelijkheden?

Nee, bij ons is het niet verzekerd wanneer de sloep wordt verhuurd. De sloep moet particulier gebruikt én verzekerd worden, zakelijke tenaamstelling is dan ook niet mogelijk.

 

de BootVerzekering Sloep verzekeren