Met je eigen boot op bootvakantie

Ga jij dit jaar op bootvakantie? Gezellig met vrienden of je familie?

Tijdens zonnige, warme dagen is er niets fijner dan met je boot op het water te zijn, want een vaarvakantie of bootvakantie zijn een mooie manier van reizen en om lekker tot rust te komen. Ontdek unieke plaatsen door met je boot te varen over zeeën, rivieren en kanalen. Kom op plekken die je normaal niet met de auto kunt bereiken. Denk bijvoorbeeld aan een bootvakantie naar een mooie Europese stad met een mooie jachthaven of een bootvakantie in eigen land.

Heb je een eigen boot, wil je een boot aanschaffen of een boot huren bij je vakantieadres? Voor verschillende soorten vakanties en voor een hoeveel aantal personen is er tegenwoordig van alles mogelijk. Je hebt een aantal soorten boten om mee op vakantie te gaan of mee te nemen;

Zelf een boot aanschaffen?

Voor elk budget is er een boot te koop. Alleen met de aanschaf ben je er nog niet, een boot vergt nogal wat onderhoud. Daarnaast moet je een plek regelen voor de (winter)stalling en natuurlijk is het verstandig om je boot goed te verzekeren. Het bezit van een boot brengt dus de nodige kosten met zich mee.

Tip: Het is een goed idee om eerst eens een boot te huren voordat je zelf eentje aanschaft.

bootvakantie verzekerenDagje weg met de boot of op bootvakantie? Waar moet je op letten?

Wil je een middagje met de boot weg dan is een sloep of een motorboot het handigste. Voor een sloep heb je in de meeste gevallen geen vaarbewijs nodig. Tegenwoordig kun je op diverse online platforms een boot of sloep huren van een particulier. Wil je langer of vaker met een boot op vakantie dan is het de moeite waard om te onderzoeken of een boot kopen iets voor jou is. Ga je met een boot op vakantie sluit dan ook altijd een reisverzekering af.

Een bootverzekering afsluiten

Heb je echt de smaak te pakken en wil je ook op vakantie met de boot in Nederland of naar het buitenland? Let dan op het volgende; in sommige landen heb je een internationaal verzekeringsbewijs nodig. Check van te voren voor welke landen dit geldt. Voordat je gaat varen is het verstandig om bootverzekeringen te vergelijken en een goede bootverzekering af te sluiten. Wij kunnen je hierbij helpen, je kunt de premie berekenen of een offerte bootverzekering aanvragen. Je krijgt een goed voorstel met vrijblijvend advies.

Bereken je premie

Wij zijn op zoek naar mensen die ook met een boot op vakantie zijn geweest. Heb jij ervaring met vakantie vieren op een boot? Laat het ons in de reactie hieronder weten. We zijn benieuwd naar jouw verhaal.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

de BootVerzekering Met je eigen boot op bootvakantie