Bootvakantie | Met je eigen of gehuurde boot op vakantie

Wil je dit jaar op bootvakantie? Gezellig met je vrienden, je partner of met je kinderen.

Tijdens de zonnige dagen is er niets fijner dan met je boot op het water te zijn, want  een vaarvakantie of bootvakanties zijn een mooie manier van reizen en om lekker tot rust te komen. Ontdek unieke plaatsen door met je boot te varen over zeeën, rivieren en kanalen. Kom op plekken die je normaal niet met de auto kunt bereiken. Denk bijvoorbeeld aan een bootvakantie naar een mooie Europese stad met een mooie jachthaven.

Heb je een eigen boot, wil je een boot aanschaffen of een boot huren bij je vakantieadres? Voor verschillende soorten vakanties en voor een hoeveel aantal personen is er tegenwoordig van alles mogelijk. Je hebt een aantal soorten boten om mee op vakantie te gaan;

  • Een (elektrische) sloep
  • Een zeilboot
  • Een motorboot
  • Een catamaran

Zelf een boot aanschaffen?

Voor elk budget is er een boot te koop. Realiseer je wel dat bezit van een boot onderhoud vergt. Daarnaast moet je een plek regelen voor de (winter)stalling en in de meeste gevallen je boot verzekeren. Het bezit van een boot kan de nodige kosten met zich meebrengen.

Tip: Het is een goed idee om eerst eens een boot te huren voordat je zelf eentje aanschaft.

bootvakantie verzekerenDagje weg met de boot of op vakantie? Waar moet je op letten?

Wil je een middagje met de boot weg dan is een sloep of een motorboot het handigste. Voor een sloep heb je in de meeste gevallen geen vaarbewijs nodig. Tegenwoordig kun je op diverse online platforms een boot of sloep huren van een particulier. Wil je langer of vaker met een boot op vakantie dan is het de moeite waard om te onderzoeken of een boot kopen iets voor jou is.

Een bootverzekering afsluiten

Heb je echt de smaak te pakken en wil je ook op vakantie met de boot in Nederland of naar het buitenland? Let dan op het volgende; in sommige landen heb je een internationaal verzekeringsbewijs nodig. Check even voor welke landen dit geldt. Voordat je gaat varen is het verstandig om een goede bootverzekering af te sluiten en uit te zoeken welke bootverzekeringen er zijn. Wij kunnen je hierbij helpen, je kunt de premie berekenen of ons om een offerte bootverzekering vragen.

Bereken direct je premie

Wij zijn op zoek naar mensen die ook met een boot op vakantie zijn geweest. Heb jij ervaring met vakantie vieren met een boot? Laat het ons in de reactie hieronder weten. We zijn erg benieuwd naar jouw verhaal.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

de BootVerzekering Bootvakantie | Met je eigen of gehuurde boot op vakantie