Met je eigen boot op bootvakantie

Ga jij dit jaar op bootvakantie? Gezellig met vrienden of je familie?

Tijdens zonnige, warme dagen is het heerlijk om met je eigen boot op het water te zijn. Een bootvakantie is een prachtige manier van reizen en biedt de mogelijkheid om heerlijk tot rust te komen. Ontdek unieke plaatsen door met je boot te varen over zeeën, rivieren en kanalen. Je komt op plekken die je normaal gesproken niet met de auto kunt bereiken. Denk bijvoorbeeld aan een bootvakantie naar een schitterende Europese stad met een prachtige jachthaven of een bootvakantie in eigen land.

Of je nu een eigen boot hebt, overweegt een boot aan te schaffen of een boot wilt huren bij je vakantieadres, tegenwoordig is er voor diverse soorten vakanties en groepsgroottes van alles mogelijk. Er zijn verschillende soorten boten beschikbaar om mee op vakantie te gaan of te gebruiken;

Zelf een boot aanschaffen?

Voor elk budget is er een boot te koop. Maar het is belangrijk om te realiseren dat de kosten van een boot niet alleen beperkt blijven tot de aanschaf. Een boot vergt namelijk nogal wat onderhoud. Daarnaast moet je ook een plek regelen voor de (winter)stalling, en het is natuurlijk verstandig om je boot goed te verzekeren. Het bezit van een boot brengt dus de nodige aanvullende kosten met zich mee.

Tip: Het is een goed idee om eerst eens een boot te huren voordat je zelf eentje aanschaft.

bootvakantie verzekerenDagje weg met de boot of op bootvakantie? Waar moet je op letten?

Wil je een middagje met de boot weg dan is een sloep of een motorboot het handigste. Voor een sloep heb je in de meeste gevallen geen vaarbewijs nodig. Tegenwoordig kun je op diverse online platforms een boot of sloep huren van een particulier. Wil je langer of vaker met een boot op vakantie dan is het de moeite waard om te onderzoeken of een boot kopen iets voor jou is. Ga je met een boot op vakantie sluit dan ook altijd een reisverzekering af.

Een bootverzekering afsluiten

Heb je echt de smaak te pakken en wil je ook op vakantie met de boot in Nederland of naar het buitenland? Let dan op het volgende; in sommige landen heb je een internationaal verzekeringsbewijs nodig. Check van te voren voor welke landen dit geldt. Voordat je gaat varen is het verstandig om bootverzekeringen te vergelijken en een goede bootverzekering af te sluiten. Wij kunnen je hierbij helpen, je kunt de premie berekenen of een offerte bootverzekering aanvragen. Je krijgt een goed voorstel met vrijblijvend advies.

Bereken je premie

Ongeacht of je een boot koopt of huurt, is het essentieel om jezelf vertrouwd te maken met de lokale regelgeving, veiligheidsvoorschriften en het juiste gebruik van de boot.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

de BootVerzekering Met je eigen boot op bootvakantie