Motorboot verzekering

Motorboot verzekeren, online en voordelig

De motorboot is populair. Je hebt dan ook voor elke prijsklasse een geschikte motorboot. De eigenaar van een motorboot heeft een uitgesproken passie voor varen. Van sloepen tot motorkruiser tot speedboten, al deze boten vallen onder motorboot. Als je een motorboot koopt dan ben je verplicht de boot te verzekeren. Wij geven hieronder tips zodat je jouw motorboot voordelig kan verzekeren.

Premie motorboot

Ben je in het trotse bezit van een motorboot, speedboot of vissersboot en je wilt een goede motorbootverzekering? De motorboot verzekeren doe je snel en eenvoudig bij Veenstra & de Jong Assurantiën. Via deze website kun je in een paar minuten je motorboot verzekeren. Deze motorboot verzekering is voor de watersportliefhebber. Deze verzekering is afgestemd op jouw wensen en is snel geregeld. Je kunt zelf de dekking kiezen, zo betaal je nooit teveel premie. Je krijgt meteen een dekkingsbevestiging in de mail en binnen drie dagen heb je de polis van de motorboot verzekering in huis. Jij kan genieten van je boot zodra je de bootverzekering hebt geregeld. Meer weten over acceptatie van motorbootverzekering, klik hier.

Hoe haal je het maximale uit een bootverzekering?

  • Je kiest de dekking die het beste bij je boot past, WA, Basis Casco of uitgebreid Casco
  • In een jaar geen schade? Elk jaar krijg je 10% meer no-claim korting
  • De bootverzekering is uit te breiden met o.a. boottrailer, rechtsbijstand en ongevallen opvarenden
  • Geen eigen risico bij motorboten tot een waarde van € 50.000,-
  • Schadevrije jaren bij de vorige verzekeraar verlagen de premie tot 40%

Heb je eenmaal de bootverzekering lopen en doe je aanpassingen aan de boot of koop je bijvoorbeeld een andere (buitenboord) motor geeft dit meteen door aan je verzekeraar. Check daarnaast om de 3 jaar je polis voor je motorboot. Kloppen alle gegevens nog, wellicht loont het om over te stappen en een goedkopere motorboot verzekering afsluiten. Kijk ook altijd naar je inboedelverzekering, heb je bijvoorbeeld buitenhuis dekking mee verzekerd? Dan is het soms niet nodig om de inboedel van de boot extra mee te verzekeren. Vind je het lastig om dit zelf uit te zoeken? Bel ons, wij helpen je graag de beste bootverzekering aan te vragen.

Wat te doen bij schade ? 

Ben ik verplicht om mijn motorboot te verzekeren?

Het verzekeren van je motorboot is niet verplicht, maar wel verstandig. Verzeker je motorboot minimaal WA, dan ben je in ieder geval verzekerd voor de schade die je aanricht aan derden. Een beheer van een stalling of jachthaven eist soms ook dat je een bootverzekering afsluit.
 
Vaar je (ook) in het buitenland? In sommige landen is een WA bootverzekering wel verplicht. Ga je varen in Spanje, Griekenland, Kroatië of Italië? Je moet dan een internationaal verzekeringsbewijs kunnen laten zien. Dit bewijs kun bij ons regelen als je de boot bij ons hebt verzekerd. Het buitenlandcertificaat is een document geschreven in de taal van het land waar je naar toe gaat.

Wat is de dagwaarde van mijn motorboot?

Als dagwaarde van je motorboot kun je de aanschafwaarde aanhouden. Dit is het bedrag wat je hebt betaald voor de motorboot.

Hoe vraag ik een buitenlandcertificaat aan voor mijn motorboot?

Dit kan je gemakkelijk bij ons aanvragen. Mail ons je verzoek, samen met je polisnummer. Wij maken dan het buitenlandcertificaat voor je op en sturen je deze binnen twee werkdagen op.

Ik heb schade aan mijn motorboot, wat moet ik doen?

Je kunt ons altijd bellen voor advies. Ook hebben wij een pagina gemaakt over het melden van schade. Meer informatie over schadeafwikkeling en schade melden van de bootverzekering, kun je vinden op de pagina over schade melden bootverzekering.

Hoeveel pk mag mijn motorboot maximaal zijn?

Wij hebben mogelijkheden om snelle motorboten te verzekeren, mits ze niet over meer dan 300 pk beschikken.

de BootVerzekering Motorboot verzekering