Motorboot verzekeren

Voordelig online je motorboot verzekeren

Op het water zie je een grote verscheidenheid aan motorboten. Er is voor elke prijsklasse een geschikte motorboot beschikbaar, variërend van sloepen tot motorkruisers en speedboten. Het bezitten van een motorboot brengt echter geen verplichting met zich mee om de boot te verzekeren. Desalniettemin is het ten zeerste aan te raden om je motorboot te verzekeren. Schade, zoals letselschade, kan leiden tot aanzienlijke kosten. Hieronder vind je enkele waardevolle tips om dergelijke situaties te voorkomen. Bovendien kunnen we je een voordelige motorbootverzekering aanbieden.

Premie motorboot

Ben je de trotse eigenaar van een motorboot, speedboot of vissersboot en ben je op zoek naar een uitstekende motorbootverzekering? Bij Veenstra & de Jong Assurantiën regel je snel en moeiteloos de verzekering voor je motorboot. Onze motorbootverzekering is speciaal ontworpen voor watersportliefhebbers zoals jij. Met deze verzekering stemmen we af op jouw specifieke wensen en zorgen we voor een snelle afhandeling. Je hebt volledige vrijheid om zelf de gewenste dekking te kiezen, zodat je nooit te veel premie betaalt. Zodra je de aanvraag hebt voltooid, ontvang je direct een bevestiging van de dekking per e-mail. Onze verzekeraar gaat meteen aan de slag met de acceptatieprocedure en binnen drie dagen ontvang je de polis voor je motorbootverzekering. Zodra je de bootverzekering hebt geregeld, kun jij optimaal genieten van je boot.

Hoe haal je het maximale uit een bootverzekering?

  • Kies de juiste dekking: Bij Veenstra & de Jong Assurantiën kun je kiezen uit verschillende dekkingsmogelijkheden die perfect passen bij jouw boot. Of je nu kiest voor de basis WA-dekking, Basis Casco of uitgebreid Casco, je kunt altijd de dekking vinden die het beste aansluit bij jouw behoeften.
  • Word beloond voor schadevrij varen: Een jaar zonder schade? Bij ons krijg je elk jaar 10% extra no-claim korting, tot wel 40%. Dit betekent dat je premie steeds lager wordt naarmate je schadevrij blijft varen. Een mooie beloning voor jouw goede vaarprestaties!
  • Breid je verzekering uit: Onze bootverzekering kan worden uitgebreid met aanvullende opties, zoals het verzekeren van je boottrailer, rechtsbijstand en ongevallen opvarenden. Op die manier kun je een verzekering samenstellen die perfect aansluit bij jouw specifieke situatie en wensen.
  • Kies je eigen risico: Bij motorboten bieden we je de mogelijkheid om zelf je eigen risico te kiezen. Door een hoger eigen risico te accepteren, kun je besparen op je premie. Zo heb je meer controle over je verzekering en de kosten die ermee gepaard gaan.
  • Gratis verzekering voor inboedel en volgboot: Bij een uitgebreide Casco dekking profiteer je van gratis verzekering voor je inboedel en volgboot. Zo ben je niet alleen goed verzekerd voor schade aan je eigen boot, maar ook voor de spullen aan boord en eventuele bijbehorende volgboten.
  • Bij Veenstra & de Jong Assurantiën streven we ernaar om jou de beste bootverzekering te bieden, waarbij we rekening houden met jouw specifieke behoeften en situatie. Met onze flexibele opties en beloningen voor schadevrij varen, kun je het maximale uit je bootverzekering halen en met een gerust hart het water op gaan.

Nazorg Bootverzekering

Heb je eenmaal je motorbootverzekering afgesloten en breng je wijzigingen aan op je boot, zoals het installeren van nieuwe apparatuur of de aanschaf van een andere (buitenboord) motor, dan is het belangrijk om dit direct door te geven aan je verzekeraar. Op die manier blijft je verzekering up-to-date en ben je optimaal beschermd.

Daarnaast is het verstandig om elke 3 jaar je motorbootpolis te controleren. Zijn alle gegevens nog actueel? Het kan lonen om te kijken of je wellicht kunt overstappen naar een goedkopere bootverzekering die nog steeds aan al je wensen voldoet. Het is ook aan te raden om naar je inboedelverzekering te kijken. Als je bijvoorbeeld buitenhuisdekking hebt meeverzekerd, is het vaak niet nodig om de inboedel van je boot extra te verzekeren.

Vind je het lastig om zelf deze zaken uit te zoeken? Geen probleem! Bel ons gerust, wij helpen je graag bij het vinden van de beste bootverzekering. Ons team staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je te voorzien van deskundig advies.

Wat te doen bij schade ? 

Is een motorboot verzekeren verplicht?

Het verzekeren van je motorboot is niet verplicht. Of anders gezegd, de overheid heeft er (nog geen) wetgeving voor opgesteld. Advies is op dit moment om je motorboot minimaal voor WA dekking te verzekeren, je bent dan ingedekt voor schade die je kan aanrichten aan iemand anders. Je kunt namelijk wel aansprakelijk gesteld worden door iemand die door jou (letsel) schade oploopt. Een beheer van een stalling of jachthaven kan wel vragen naar je bootverzekering.

Vaar je (ook) in het buitenland? In sommige landen is een WA bootverzekering wel verplicht. Ga je varen in Spanje, Griekenland, Kroatië of Italië? Je moet dan een internationaal verzekeringsbewijs bij je hebben. Dit bewijs kun bij ons regelen als je de boot bij ons hebt verzekerd. Het buitenlandcertificaat is een document geschreven in de taal van het land waar je naar toe gaat.

Wat is de waarde van een motorboot?

Bij nieuwe boten wordt de nieuwwaarde vermeld op de polis en bij tweedehands boten wordt de dagwaarde aangehouden als waarde voor de motorboot. De dagwaarde is hetzelfde als de aanschafwaarde aanhouden. Dit is het bedrag wat je hebt betaald voor de motorboot toe je deze kocht. Heb je de boot een paar jaar dan kan er een afschrijving van toepassing zijn.

Hoe kom ik aan een internationaal verzekeringsbewijs?

Dit bewijs kun je bij ons aanvragen. Het internationaal verzekeringsbewijs voor je boot vraag je online aan of je stuurt ons een mail. Vermeld in de mail je polisnummer en het land waar je naar toe gaat. Wij maken het desbetreffende buitenlandcertificaat voor je in orde en sturen je het document binnen twee werkdagen op. In juli / augustus is het drukker op de afdeling. Vraag dan zeker 5 dagen voor vertrek dit verzekeringsbewijs op.

Ik heb schade aan mijn motorboot, wat moet ik doen?

Bel ons als je ons nodig hebt. Ook hebben wij een pagina gemaakt over het melden van schade. Meer informatie over schadeafwikkeling en schade melden van de bootverzekering, kun je vinden op de pagina over schade melden bootverzekering.

Tot hoeveel PK kun je een boot verzekeren?

Wij hebben verzekeringsmogelijkheden voor het verzekeren van een snelle motorboot / speedboot tot 300 pk vermogen.

de BootVerzekering Motorboot verzekeren