Motorboot verzekeren

Voordelig online je motorboot verzekeren

Ontdek de vrijheid van het water met een gerust hart!

Droom je van ontspannende vaartochten met vrienden en familie, of adrenaline-kickende avonturen op hoge snelheid? Met een motorboot ervaar je ultieme vrijheid op het water.

Of je nu kiest voor een luxe motorkruiser of een snelle speedboot, er is voor elk budget een geschikte motorboot te vinden. Maar wist je dat het verzekeren van je motorboot geen verplichting is, maar wel een absolute noodzaak?

Waarom een motorbootverzekering afsluiten?

Ongelukken op het water komen helaas vaker voor dan je denkt. Schade aan je boot, letselschade of bereddingskosten kunnen leiden tot onverwachte en hoge rekeningen. Zonder verzekering loop je het risico dat je deze kosten zelf moet dragen.

Premie motorboot

Motorbootverzekering: snel, eenvoudig & op maat!

Ben je de trotse eigenaar van een motorboot, speedboot of vissersboot? Bij Veenstra & de Jong Assurantiën regel je snel en eenvoudig een uitstekende motorbootverzekering, speciaal ontworpen voor jouw vaarplezier.

Waarom kiezen voor Veenstra & de Jong?

  • Snel en eenvoudig: Binnen 3 dagen heb je je polis!
  • Op maat: Kies de dekking die past bij jouw wensen.
  • Geen verborgen kosten: Altijd transparante premies.
  • Snelle schadeafhandeling: Zodat je snel weer op het water kunt.

Hoe haal je het maximale uit een bootverzekering?

Kies de juiste dekking

Bij Veenstra & de Jong Assurantiën kun je kiezen uit verschillende dekkingsmogelijkheden die perfect passen bij jouw boot. Of je nu kiest voor de basis WA-dekking, Basis Casco of uitgebreid Casco, je kunt altijd de dekking vinden die het beste aansluit bij jouw behoeften.

Word beloond voor schadevrij varen

Een jaar zonder schade? Bij ons krijg je elk jaar 10% extra no-claim korting, tot wel 40%. Dit betekent dat je premie steeds lager wordt naarmate je schadevrij blijft varen. Een mooie beloning voor jouw goede vaarprestaties!

Breid je verzekering uit

Onze bootverzekering kan worden uitgebreid met aanvullende opties, zoals het verzekeren van je boottrailer, rechtsbijstand en ongevallen opvarenden. Op die manier kun je een verzekering samenstellen die perfect aansluit bij jouw specifieke situatie en wensen.

Kies je eigen risico

Bij motorboten bieden we je de mogelijkheid om zelf je eigen risico te kiezen. Door een hoger eigen risico te accepteren, kun je besparen op je premie. Zo heb je meer controle over je verzekering en de kosten die ermee gepaard gaan.

Gratis verzekering voor inboedel en volgboot

Bij een uitgebreide Casco dekking profiteer je van gratis verzekering voor je inboedel en volgboot. Zo ben je niet alleen goed verzekerd voor schade aan je eigen boot, maar ook voor de spullen aan boord en eventuele bijbehorende volgboten.

Bij Veenstra & de Jong Assurantiën streven we ernaar om jou de beste bootverzekering te bieden, waarbij we rekening houden met jouw specifieke behoeften en situatie. Met onze flexibele opties en beloningen voor schadevrij varen, kun je het maximale uit je bootverzekering halen en met een gerust hart het water op gaan.

Nazorg Bootverzekering

Heb je eenmaal je motorbootverzekering afgesloten en breng je wijzigingen aan op je boot, zoals het installeren van nieuwe apparatuur of de aanschaf van een andere (buitenboord) motor, dan is het belangrijk om dit direct door te geven aan je verzekeraar. Op die manier blijft je verzekering up-to-date en ben je optimaal beschermd.

Daarnaast is het verstandig om elke 3 jaar je verzekering van je motorboot te controleren. Zijn alle gegevens nog actueel? Het kan lonen om te onderzoeken of je kunt overstappen naar een goedkopere bootverzekering. Tip: kijk ook naar je inboedelverzekering. Als je bijvoorbeeld buitenhuisdekking hebt meeverzekerd, is het vaak niet nodig om de inboedel van je boot extra te verzekeren.

Vind je het lastig om zelf deze zaken uit te zoeken? Geen probleem! Bel ons gerust, wij helpen je graag bij het vinden van de beste bootverzekering. Ons team staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je te voorzien van deskundig advies.

Wat te doen bij schade ? 

Is een motorboot verzekeren verplicht?

Het verzekeren van je motorboot is niet verplicht. Of anders gezegd, de overheid heeft er (nog geen) wetgeving voor opgesteld. Advies is op dit moment om je motorboot minimaal voor WA dekking te verzekeren, je bent dan ingedekt voor schade die je kan aanrichten aan iemand anders. Je kunt namelijk wel aansprakelijk gesteld worden door iemand die door jou (letsel) schade oploopt. Een beheer van een stalling of jachthaven kan wel vragen naar je bootverzekering.Vaar je (ook) in het buitenland? In sommige landen is een WA bootverzekering wel verplicht. Ga je varen in Spanje, Griekenland, Kroatië of Italië? Je moet dan een internationaal verzekeringsbewijs bij je hebben. Dit bewijs kun bij ons regelen als je de boot bij ons hebt verzekerd. Het buitenlandcertificaat is een document geschreven in de taal van het land waar je naar toe gaat.

Wat is de waarde van een motorboot?

Bij nieuwe boten wordt de nieuwwaarde vermeld op de polis en bij tweedehands boten wordt de dagwaarde aangehouden als waarde voor de motorboot. De dagwaarde is hetzelfde als de aanschafwaarde. Dit is het bedrag wat je hebt betaald voor de motorboot toen je deze kocht. Heb je de boot een paar jaar dan kan er een afschrijving van toepassing zijn.

Hoe kom ik aan een internationaal verzekeringsbewijs?

Dit bewijs kun je bij ons aanvragen. Het internationaal verzekeringsbewijs voor je boot vraag je online aan of je stuurt ons een mail. Vermeld in de mail je polisnummer en het land waar je naar toe gaat. Wij maken het desbetreffende buitenlandcertificaat voor je in orde en sturen je het document binnen twee werkdagen op. In juli / augustus is het drukker op de afdeling. Vraag dan zeker 5 dagen voor vertrek dit verzekeringsbewijs op.

Ik heb schade aan mijn motorboot, wat moet ik doen?

Bel ons als je ons nodig hebt. Ook hebben wij een pagina gemaakt over het melden van schade. Meer informatie over schadeafwikkeling en schade melden van de bootverzekering, kun je vinden op de pagina over schade melden bootverzekering.

Tot hoeveel PK kun je een boot verzekeren?

Wij hebben verzekeringsmogelijkheden voor het verzekeren van een snelle motorboot / speedboot tot 300 pk vermogen.

de BootVerzekering Motorboot verzekeren