Verzekerd Object

Wat is er verzekerd op een bootverzekering en wanneer moet je een aparte verzekering regelen?

Bij een bootverzekering valt niet alles onder de inboedel of de inventaris van een boot. Individuele onderdelen van een vaartuig moeten soms apart worden verzekerd. Hieronder hebben we de “verzekerde objecten” op een rijtje gezet, en ook waar deze onderdelen onder vallen.

Het Vaartuig: Het vaartuig zelf, inclusief de standaard uitrusting zoals nautische apparatuur, marifoon, reserveonderdelen en gereedschap, dit valt allemaal onder de boot.

De Motor: De hoofdmotor op het vaartuig die het schip aandrijft. Hieronder vallen het omkeer-mechanisme, de aandrijving, eventuele in- of aangebouwde koeling en het instrumentenpaneel (inclusief bekabeling).

Een Volgboot: Een op- of achter het vaartuig meegevoerde volgboot of een zeiltuig met mogelijke buitenboordmotor van maximaal 10 pk bij uw volgboot. Bij een sloepverzekering is het echter niet mogelijk om een volgboot mee te verzekeren.

Een Trailer: Een aanhanger die bestemd is voor het vervoer van het vaartuig over de openbare weg. Deze kun je apart meeverzekeren op een bootverzekering of er voor kiezen deze apart te verzekeren op een aanhangerverzekering.

Heb je een bijvoorbeeld een fiets of een elektrische step mee, denk er dan aan dat diefstal niet is meeverzekerd is op je inboedelverzekering van de boot. Zorg voor een aparte verzekering voor dit soort objecten. En als je bijzondere apparatuur meeneemt, zoals dure camera’s en bijvoorbeeld bepaalde digitale spullen, neem altijd contact op met je verzekeraar en vraag of je hiervoor goed verzekerd bent.