Verzekerd Object

Wat valt er standaard onder de dekking van een bootverzekering?

Een bootverzekering biedt dekking voor specifieke onderdelen van je vaartuig en bijbehorende uitrusting. Het is belangrijk om te weten dat niet alle objecten aan boord automatisch zijn gedekt. Hieronder hebben we de “verzekerde objecten” voor je op een rijtje gezet, en we leggen uit onder welke categorieën deze vallen.

Verzekerd object bootverzekering

De Boot: Dit omvat het vaartuig zelf, samen met de standaard uitrusting zoals nautische apparatuur, een marifoon, reserveonderdelen en gereedschap. Al deze elementen vallen onder de noemer “boot” en zijn standaard gedekt.

De Motor: De hoofdmotor die je boot aandrijft, inclusief het omkeermechanisme, de aandrijving, eventuele ingebouwde of aangebouwde koeling en het instrumentenpaneel met bijbehorende bekabeling, wordt beschouwd als een integraal onderdeel van het vaartuig. Alle onderdelen zijn inbegrepen in de dekking mits je de gegevens van de motor opgeeft op het aanvraagformulier boot.

Een Volgboot: Als je een volgboot hebt of een zeiltuig met een mogelijke buitenboordmotor van maximaal 10 pk, valt ook dit onder de standaarddekking. Het is echter belangrijk op te merken dat bij sloepverzekeringen de mogelijkheid om een volgboot mee te verzekeren soms beperkt kan zijn.

Een Trailer: Voor het vervoer van je vaartuig over de openbare weg heb je mogelijk een trailer. Deze kan apart worden meeverzekerd op je bootverzekering, maar je hebt ook de keuze om deze afzonderlijk te verzekeren met een aanhangerverzekering.

Wat valt er niet onder de bootverzekering?

Het is van van belang te beseffen dat persoonlijke objecten zoals fietsen niet automatisch worden gedekt door de inboedelverzekering van je boot. Voor deze specifieke objecten dien je een aparte verzekering af te sluiten. Bovendien, als je waardevolle apparatuur zoals dure camera’s en digitale apparaten aan boord hebt, is het raadzaam om contact op te nemen met je verzekeraar om te verifiëren of deze items afdoende zijn gedekt in je polis door bijvoorbeeld een buitenhuis dekking op je inboedelverzekering. Zorg ervoor dat je volledig op de hoogte bent van de dekking van je bootverzekering om onaangename verrassingen te voorkomen.

Gerelateerd: Vaargebieden