Internationaal verzekeringsbewijs

Als je naar het buitenland gaat en je neemt je boot mee, informeer van te voren of je ook zaken moet regelen zoals een internationaal verzekeringsbewijs of certificaten.

Ga je naar Frankrijk, Spanje, Griekenland, Turkije, Kroatië of Slovenië met de boot op vakantie dan heb je een Internationaal Verzekeringsbewijs nodig. Ga je naar Italië op vakantie, bijvoorbeeld naar het Gardameer, vraag dan om een Italië certificaat. Op dit certificaat staan in het Italiaans dat je bent verzekerd voor WA dekking.

Aanvragen verzekeringsbewijs buitenland

Je kunt dit buitenland certificaat bij ons opvragen, dit kan telefonisch maar het kan ook door het invullen van dit formulier. Zorg dat je dit altijd minimaal 2 weken voor vertrek aanvraagt. Hoe eerder hoe beter, het is altijd wat drukker zo tegen de zomer aan met aanvragen van dit soort verzekeringsbewijzen.

Heb je het internationaal verzekeringsbewijs niet bij je dan loop je risico dat je niet mag varen met je boot of je riskeert een hoge boete. Denk er ook aan dat als je de boot op een trailer vervoert en je rijdt door Duitsland, Polen of Spanje, je een groene kaart moet opvragen voor je trailer. Deze groene kaart kun je opvragen bij je autoverzekeraar. Daarnaast kan het zo zijn dat je ter plaatse nog een vaarvergunning aan moet vragen.

Het is veel geregel maar het mag de pret niet drukken. Mooi weer, lekker de hele dag op het water. We hopen dat het voor alle bootliefhebbers een hele mooie zomer mag worden zowel in het buitenland als in het binnenland.

de BootVerzekering Internationaal verzekeringsbewijs