Informatie

Algemene informatie

Hieronder kun je de algemene contractvoorwaarden voor de doorlopende verzekeringen en de algemene voorwaarden voor de bootverzekering downloaden. Daarnaast ontvang je een aantal bijzondere voorwaarden. De dekking van de bijzondere voorwaarden is alleen geldig als deze op het polisblad staat en je op tijd premie hebt betaald voor de bootverzekering. Om ervoor te zorgen dat je goed weet waar je wel en niet voor verzekerd bent, adviseren we om de voorwaarden goed door te lezen. Met de Bootverzekering van Veenstra & de Jong Assurantiën is jouw waardevolle bezit prima verzekerd. Hieronder lees je enkele tips en adviezen.

Pech tijdens het varen?

Wij hebben diverse watersportverzekeraars waar we bootverzekeringen onderbrengen. Kijk dus even goed wie de verzekeraar is waar de boot is verzekerd:

24 uur per dag is de ANWB Hulpverlening bereikbaar. Telefoon: +31 592 390 890 (24 uur bereikbaar).
Hulpverlening Buitenland: ANWB Alarmcentrale. Telefoon: +31 882 692 888 (24 uur bereikbaar).

Tijdens kantooruren: 070 – 5130600 Buiten kantooruren: 070-5130144 (spoed)

  1. Hulpverlening door de Hulplijn ASR  (030) 278 00 00.
  2. Noodsituatie? Bel direct (030) 256 77 77. Dit kan 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Sla het desbetreffende nummer op in je mobiele telefoon. Noteer voordat je belt altijd de naamplaats waar je bent en het telefoonnummer waarop je te bereiken bent. Houd ook jouw verzekeringspas of polisnummer bij de hand.

Reparatie

Neem voordat je een schade laat repareren altijd eerst contact op met de hulplijn. Zo voorkom je dat je kosten voorgeschoteld krijgt die niet vergoed worden. Ook voor spoedreparaties eerst bellen met de schade afdeling. Zij kunnen tips geven en ook toestemming voor reparatie.

Boot gestolen?

Wordt je motorboot tijdens een reis gestolen? Bel dan direct met de betreffende Hulplijn. Doe ook direct aangifte bij de politie in de plaats van de diefstal. Is aangifte daar niet mogelijk? Dan dien je dit alsnog doen bij de eerste mogelijkheid die je hebt. Wordt je boot voor of na de reis gestolen? Bel dan direct met de schadeafdeling op telefoonnummer 0528-299916. Geef duidelijk aan waar de boot precies is gestolen en wanneer de diefstal is ontdekt.

Hoe meld je schade?

Is er schade aan de boot of is er iets van je boot gestolen? Meld dit door het invullen van het het schadeformulier boot. Voor een snelle schadeafhandeling, vragen wij je de schade goed en volledig te omschrijven en alle originele rekeningen, garantiebewijzen, offertes, verklaringen of andere bewijzen mee te sturen.

Wij wensen je veel plezier met jouw boot, als we wat voor je kunnen doen dan horen wij dat graag!

Voorwaarden
Verzekeringkaart