Inboedel bootverzekering

Inboedel bootverzekering gratis meeverzekeren

Je hebt eerder op deze website kunnen lezen dat de inboedel gratis meeverzekerd is als je de bootverzekering aanvraagt. Op deze pagina leggen we uit hoe welk deel van de inboedel is verzekerd op je bootverzekering.

Heb je naast WA dekking gekozen voor Basis Casco of Uitgebreid Casco dekking van de bootverzekering dan is de inboedel gratis meeverzekerd. Heb je schade aan de inboedel? De verzekeraar vergoedt een deel van het verzekerde bedrag. Dit bedrag is afhankelijk van het verzekerd bedrag waartegen de boot is verzekerd.

Maximale vergoeding

  • Onder de Basis Casco dekking wordt maximaal 20% van het op de polis vermelde verzekerde bedrag van de boot vergoed.
  • Voor de Uitgebreid Casco dekking bedraagt de maximale vergoeding 40% van het verzekerd bedrag, zoals aangegeven op de polis.

Stel dat de boot voor € 75.000,- is verzekerd en je hebt gekozen voor de Uitgebreid Casco dekking. De maximale uitkering bij schade aan de inboedel bedraagt in dit geval € 30.000,-. In de meeste situaties is dit bedrag toereikend. Het is echter verstandig om vooraf te controleren of dit ook voor jou geldt.

Wat is inboedel?

Hoe definieert de verzekeraar precies inboedel? De volgende definitie wordt gegeven in de polisvoorwaarden:

Inboedel dat zijn alle roerende zaken die gebruikt worden voor het huishouden aan boord van de boot.

Wat is geen inboedel?

Wat beschouwt de verzekeraar niet als inboedel?

  • Telecommunicatie- en optische apparatuur inclusief toebehoren;
  • Kostbaarheden zoals horloges, foto of filmapparatuur, brillen, zonnebrillen, contactlenzen, gehoorapparaten, prothesen, kunstvoorwerpen, antiek, verzamelingen;
  • Motorvoertuigen, waaronder ook brommers of scooters.

Het is belangrijk om de waarde van de inboedel aan boord te kennen. Je kunt er namelijk voor kiezen om de inboedel extra te verzekeren door een extra bedrag op te geven op het aanmeldformulier. Op die manier zorg je ervoor dat alle kosten gedekt zijn in geval van schade. Als je vragen hebt of twijfelt over het verzekerd bedrag, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Soms is het raadzaam om taxatie van je boot uit te laten voeren.

de BootVerzekering Inboedel bootverzekering