Inboedel bootverzekering

Inboedel bootverzekering gratis meeverzekerd

Je hebt eerder op deze website kunnen lezen dat de inboedel gratis meeverzekerd is als je de bootverzekering aanvraagt. Op deze pagina leggen we uit hoe welk deel van de inboedel is verzekerd op je bootverzekering.

Heb je naast WA dekking gekozen voor Basis Casco of Uitgebreid Casco dekking van de bootverzekering dan is de inboedel gratis meeverzekerd. Heb je schade aan de inboedel? De verzekeraar vergoedt een deel van het verzekerde bedrag. Dit bedrag is afhankelijk van het verzekerd bedrag waartegen de boot is verzekerd.

Maximale vergoeding

  • Bij Basis Casco dekking wordt 20% van het verzekerd bedrag van de boot vergoed, dit verzekerd bedrag staat op de polis.
  • Bij Uitgebreid Casco dekking wordt 40% van het verzekerd bedrag maximaal vergoed.

Stel dat de boot voor € 75.000 euro is verzekerd. Je hebt gekozen voor de uitgebreide casco dekking. De uitkering bij schade aan de inboedel is in dat geval maximaal € 30.000,-. In de meeste gevallen is dit bedrag voldoende. Het is verstandig om van te voren even na te gaan of dit bij  jou ook het geval is.

Wat is inboedel?

Wat verstaat de verzekeraar eigenlijk onder inboedel? Het volgende staat in de voorwaarden:

Inboedel dat zijn alle roerende zaken die gebruikt worden voor het huishouden aan boord van de boot.

Wat is geen inboedel?

Wat verstaat de verzekeraar niet onder inboedel?

  • Telecommunicatie- en optische apparatuur inclusief toebehoren;
  • Kostbaarheden zoals horloges, foto of filmapparatuur, brillen, zonnebrillen, contactlenzen, gehoorapparaten, prothesen, kunstvoorwerpen, antiek, verzamelingen;
  • Motorvoertuigen, waaronder ook brommers of scooters.

Het is goed om na te gaan wat de waarde is van de inboedel die je aan boord hebt. Het is namelijk ook mogelijk de inboedel extra te verzekeren. Je kunt een extra verzekerd bedrag opgeven op het aanmeldformulier. Je wilt wel alle kosten vergoed krijgen mocht je een keer schade oplopen. Heb je nog vragen en twijfel je aan het verzekerd bedrag, neem contact met ons op. Soms is het verstandig om een taxatie van je boot uit te laten voeren.

de BootVerzekering Inboedel bootverzekering