Beste Bootverzekering

Hoe kies je de beste bootverzekering?

Bereken premie

Als je een boot bezit dan wil je zorgeloos genieten van je boot. Een goede bootverzekering helpt daar zeker bij. Welke bootverzekering voor jou het beste is, hangt af van een aantal zaken. Wat voor boot heb je, wat is de waarde en welke dekking past het beste bij jouw boot. Daarnaast zijn er ook verschillen in prijs en voorwaarden van aanbieders van bootverzekeringen. Bootverzekeringen vergelijken op premie en voorwaarden is dan ook belangrijk.

5 stappen voor de beste bootverzekering

  1. Verzamel eerst alle gegevens van de boot
  2. Weet welke dekking je wilt
  3. Bereken de premie
  4. Check het eigen risico en kies aanvullende dekkingen je belangrijk vindt
  5. Sluit direct online de beste bootverzekering af

Waarom een bootverzekering?

Een WA verzekering voor een boot is niet altijd verplicht in Nederland. In de meeste gevallen is het wel verstandig om een boot voor WA dekking te verzekeren. Jouw boot kan namelijk nogal wat schade aanrichten en je aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade vaak niet. Daarnaast wil je de boot zelf ook verzekerd hebben. Je moet er niet aan denken dat er iets gebeurt met je dierbare boot. Hiervoor is de uitgebreide casco verzekering. De Casco verzekering zorgt ervoor dat je eigen boot + inboedel ook verzekerd is.

Goedkoopste Bootverzekering

Natuurlijk is de premie belangrijk. Vooral op internet wordt er vaak geselecteerd op prijs. De goedkoopste bootverzekering hoeft niet per definitie de beste te zijn. Belangrijk is bijvoorbeeld hulpverlening. Zit hulpverlening standaard in de dekking of moet je dat nog los verzekeren. Ook het eigen risico, dat is het bedrag wat je bij schade zelf moet betalen, is vaak hoger bij een goedkope bootverzekering. Bij ons is het eigen risico € 0,- voor boten tot € 50.000,-.

Top 3 Beste Bootverzekeringen

Op deze pagina kun je bootverzekeringen vergelijken. Bekijk hier de Top 3 bootverzekeringen 2023.

Hulp nodig?

Wil je zelf je bootverzekering regelen, dat kan bij ons. Wij helpen je graag met gratis advies. Als je ons belt krijg je een ervaren medewerker aan de lijn die je goed kan adviseren over wat in jouw situatie de beste bootverzekering is.

de BootVerzekering FAQ Beste Bootverzekering