Bootverzekeringen

Ben je op zoek naar een goede en voordelige verzekering voor je boot? Bij Veenstra & de Jong bieden wij online bootverzekeringen aan tegen een scherp tarief. Met onze bootverzekering kun je met een gerust hart gaan varen, want je bent altijd goed verzekerd. Of je nou een sloep, een zeilboot, een motorboot of speedboot hebt, bij ons ben je aan het juiste adres voor je boot verzekering.

Je boot verzekeren is belangrijk. Boten worden steeds duurder en het wordt steeds drukker op het water. Een goede dekking voor je boot, geeft een gerust gevoel. Daarom staan er 6 dagen per week een team met specialisten voor je klaar, die je voorzien van goed en eerlijk advies.

Welke boten verzeker je bij ons?

Met de bootverzekeringen van Veenstra & de Jong Assurantiën is je boot goed verzekerd voor schade. Extra is dat een eventuele volgboot tot € 5.000,- gratis is meeverzekerd. Heb je een trailer? Ook die kun je voordelig meeverzekeren. Kies je voor een basis of volledig casco dekking? Dan is je inboedel gratis mee verzekerd. Daarnaast ben je tot vijf miljoen euro verzekerd tegen schade die je met de boot kan veroorzaken bij anderen. Bekijk hier wat er is verzekerd

Wat is niet gedekt op de boot verzekering?

 • Schade die je met opzet veroorzaakt;
 • Schade door slecht onderhoud;
 • Schade door slijtage;
 • Schade als de boot wordt verhuurd.

Exacte informatie over wat wel en niet is verzekerd vind je in de voorwaarden bootverzekering.

Wat is er nodig om mijn boot te verzekeren?

Je boot verzekeren is gemakkelijk, ook als je de bootverzekering online regelt. Op deze website verzeker je de boot binnen 5 minuten. Wil je liever dat een medewerker het voor je in orde maakt? Bel ons gerust, we helpen je met het aanvragen van de bootverzekering. Gegevens die je nodig hebt voor het afsluiten van de boot verzekering zijn:

 • Het merk en type van de boot;
 • Het bouwjaar en lengte van de boot;
 • Rompnummer (indien niet bekend mag je zelf een nummer bedenken);
 • Gegevens van de motor (zoals brandstof, aantal pk, merk en bouwjaar);
 • Serienummer van de motor (indien niet bekend mag je zelf een nummer bedenken);
 • Gewenste dekking;
 • NAW-gegevens van de aanvrager.

Zo simpel is het. Binnen 5 minuten geregeld en je bent dezelfde dag al verzekerd. Heb je meteen dekking nodig? Vul de aanvraag in en neem meteen daarna telefonisch contact met ons op.

Eigen risico bootverzekeringen

Kies je voor een WA verzekering? Dan ben je alleen verzekerd voor schade die je toebrengt aan anderen. Er geldt dan geen eigen risico. Als je kiest voor een basis of volledig casco dekking, dan heb je wel te maken met een eigen risico. De hoogte van het eigen risico is afhankelijk van de waarde van de boot.

Waarde boot Hoogte Eigen Risico
Boten tot € 50.000 Geen eigen risico
van € 50.000 tot € 100.000 € 75
€ 100.000 tot € 200.000 € 150
€ 200.000 tot € 300.000 € 1.000
€ 300.000 tot € 400.000 € 1.500
€ 400.000 tot € 500.000 € 2.000
Jetski’s € 100

Uiteraard kun je ervoor kiezen om het standaard eigen risico te verhogen met een extra vrijwillig eigen risico. Je krijgt dan korting op de premie. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie.

Schadevrije jaren boot verzekering

Schadevrije jaren van de boot komen niet in een landelijke database zoals bij auto’s gebruikelijk is. Een bekend datasysteem bij autoverzekeringen is Roydata. Het is daarom van belang dat je de royementsverklaring van de vorige verzekeraar goed bewaart. Wanneer je de verzekering van je boot beëindigd, ontvang je van deze verzekeraar een verklaring met hoeveel jaren je schadevrij hebt gevaren. Deze verklaring kun je weer gebruiken bij een nieuwe bootverzekering. Alleen met een originele verklaring die niet ouder is dan 3 jaar kan korting worden geven op bootverzekeringen. Na ontvangst van de verklaring zorgen wij ervoor dat je de schadevrije jaren ook op de nieuwe polis ontvangt met de daarbij behorende korting. Mail ons je verklaring of stuur deze per post. Per post mag het naar:

Veenstra & de Jong Assurantiën
K.R. Poststraat 9
8441 EL  Heerenveen

Voorwaarden ligplaats

Je boot is verzekerd wanneer de boot op een ligplaats in een bewaakte jachthaven (met havenmeester) ligt. Anders dient de boot een ligplaats te hebben op minimaal 15 meter van de openbare weg, of op een afgesloten terrein of ruimte staan. Ook een ligplaats in het water voor je woonhuis is toegestaan, wanneer de boot direct voor je huis ligt.

Voorwaarden grote steden

Onder de grote steden vallen: Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam. Ligt je boot binnen de stadsgrenzen van één van deze steden? Dan is je boot alleen verzekerd tegen diefstal en inbraak als je de boot in een bewaakte jachthaven stalt.

Ik heb een Italië certificaat nodig, hoe werkt dat?

Stuur ons een mail met daarbij het verzoek voor het opstellen van een Italië certificaat of vul het online formulier in. Vermeld daarbij je polisnummer zodat wij je sneller kunnen helpen. Naast het Italië certificaat heb je ook zo’n internationaal bewijs nodig voor Griekenland en Spanje.

Welke extra dekkingen kan ik kiezen?

Naast de standaard dekking (WA, basis of volledig casco) heb je de keus om een aantal aanvullende dekkingen af te sluiten. Zo kun je voordelig je trailer of volgboot meeverzekeren. Je kan er ook voor kiezen om pechhulp mee te verzekeren, een ongevallen dekking voor opvarenden of een rechtsbijstandsverzekering.

Ik woon in België, kan ik een bootverzekering in Nederland afsluiten?

Jazeker, watersportliefhebbers die in Nederland of België een boot hebben liggen kunnen bij ons een boot verzekering aanvragen. Vraag een offerte aan, dan gaan wij er mee aan de slag. Je ontvangt een goed voorstel met daarbij een aanvraagformulier. Als je gebruik wilt maken van ons aanbod dan verzoeken we je om het aanvraagformulier in te vullen en aan ons te mailen. Het is nog niet mogelijk om de verzekering via het online formulier aan te vragen.

Wat houdt de pechhulp dekking in?

Aan de wal word je geholpen. De pech moet wel op het water zijn ontstaan. Daarnaast biedt de alarmcentrale hulp bij uitval van de boot of boottrailer, bij uitval van de schipper of bij blokkering van de vaarwegen. Pech in de eigen haven of op de eigen ligplaats is helaas niet verzekerd.

Is mijn boot meteen verzekerd?

Nadat je de aanvraag voor je boot hebt ingediend, moeten wij nog een aantal gegevens controleren. We proberen je altijd binnen 24 uur te voorzien van een reactie. Heb je eerder dekking nodig? Neem dan telefonisch contact met ons op, wij regelen dan meteen voorlopige dekking voor jou.

Welke vaargebieden zijn er?

Bij bootverzekeringen van Veenstra & de Jong heb je keuze uit 3 dekkingsgebieden:
Nederland basis:
De verzekering is van kracht voor de vaart en het verblijf op alle Nederlandse binnenwateren met uitzondering van de kustwateren, de Waddenzee, Dollard, Eems, Westerschelde, IJsselmeer en Markermeer. (gemeenten Saba, Bonaire, en St. Eustacius (Statia vallen helaas niet in het vaargebied).
 
Nederland uitgebreid:
De verzekering is van kracht voor de vaart en het verblijf op alle Nederlandse binnenwateren en op zee tot 20 zeemijlen uit de kust.  Gemeenten zoals Saba, Bonaire, en St. Eustacius Statia zijn uitgesloten.
 
Europese binnenwateren:
De verzekering is van kracht voor de vaart en het verblijf op alle Europese binnenwateren en op zee tot 20 zeemijlen uit de kust van het vaste land, exclusief Zwarte Zee.

Waar vind ik een schadeformulier?

Een schade is altijd vervelend. Vul bij een schade altijd samen met de tegenpartij het schadeformulier in. Download hier je schadeformulier. Mail het schadeformulier naar ons, dan gaat de schade afwikkeling het snelste. 


Wil je de stukken per post naar ons opsturen, ons adres is:
Veenstra & de Jong Assurantiën
K.R. Poststraat 9
8441EL Heerenveen

Na ontvangst van je schadeformulier wordt de schade meteen in behandeling genomen.

de BootVerzekering Bootverzekeringen