Bootverzekering verplicht

Is een Bootverzekering Verplicht?

Het aantal bootliefhebbers in ons land is groot, Nederland is een echt watersport land. Als je een boot koopt, ga je onderzoeken of je de boot ook moet verzekeren. Wanneer is het noodzakelijk om een boot te verzekeren? Wanneer is een bootverzekering verplicht?

Verzekeringsplicht in Nederland

In Nederland is een bootverzekering niet verplicht. Een WA dekking (Wettelijke Aansprakelijkheid) wordt soms wel verplicht gesteld door een beheerder of organisatie. Denk aan (zeil)wedstrijden, stalling in een jachthaven of botenstalling. Het kan tevens verplicht gesteld worden op bepaalde (drukke) waterwegen.

Een bootje is soms ook al verzekerd zonder dat je er erg in hebt. WA dekking voor kleine bootjes is vaak verzekerd op je particuliere Wettelijke Aansprakelijkheids verzekering: Een klein bootje is dat de buitenboordmotor niet meer vermogen heeft dan 4 pk en/of het zeil is niet groter dan 16 m2. WA schade is schade die je toe kan brengen aan iemand anders. Dit kan door aanvaring met een andere boot of bijvoorbeeld schade aan bruggen of steigers. Wij adviseren booteigenaren met een zwaardere motor en/of een groter zeil dan 16 m2, een WA verzekering boot aan te vragen.

Verzekeringsplicht buiten Nederland

Vaar je buiten Nederland? In sommige landen is een WA dekking wel verplicht. Ga je varen in Spanje, Griekenland, Kroatië of Italië? Dan is een WA dekking voor je boot verplicht. Je moet dan een internationaal verzekeringsbewijs kunnen laten zien. Je kunt dit verzekeringsbewijs, of buitenland certificaat bij ons opvragen. Dit is een document geschreven in de taal van het land waar je naar toe gaat. Heb je een Jetski of waterscooter? In heel veel Europese landen is het noodzakelijk dat je deze Jetski verzekering afsluit.

Welke bootverzekering kies je?

Je kunt je boot verzekeren voor WA dekking maar je kunt ook kiezen om de boot of Jetski uitgebreider te verzekeren. De WA bootverzekering vergoedt de kosten van de materiële schade en/of letselschade die je veroorzaakt bij anderen. In geval van een aanvaring wordt de schade aan je eigen boot niet vergoed. Om je te helpen de juiste dekking bootverzekering te selecteren hebben we informatie overzichtelijk op een rij gezet. Meer over dekking bootverzekering.

Benieuwd welke bootverzekering het beste bij jou past en wat de kosten zijn. Bereken je premie in een paar stappen en sluit je bootverzekering eenvoudig online af.

Kosten Boot Verzekering

de BootVerzekering Bootverzekering verplicht