Bootverzekering Europeesche

bootverzekering Europeesche

Vanaf 1-1-2019 is het niet meer mogelijk om de bootverzekering Europeesche af te sluiten. Onderstaande informatie is voor de klanten die al een polis hebben lopen bij de Europeesche. In de loop van 2019 / 2020 worden de polissen overgezet naar ASR.

Indien u een wijziging aan ons doorgeeft dan zal de polis omgezet worden naar het Voordeelpakket ASR. We bekijken dan altijd met u of dit de beste bootverzekering is voor u of dat we u een offerte voorleggen van een betere bootverzekeraar.

Voordelen bootverzekering Europeesche

 • Hoge no-claimkorting bij schadevrije jaren (korting max. 40%)
 • Diverse aanvullende dekkingen mogelijk

De bootverzekering voor uw zeilboot, sloep, speedboot of jacht

De medewerkers van de Europeesche zijn actief bij ASR. Deze verzekeraar heeft de bootverzekeringen overgenomen van Europeesche. Het eigen risico van deze bootverzekering is laag en is alleen van toepassing op de extra dekking Brand/Diefstal, Casco en Casco+.

In Nederland varen er zo’n half miljoen pleziervaartuigen, van sloep tot motorjacht. Veel boten zijn (nog) verzekerd bij de Europeesche. Het kan dus goed zijn dat u nog een polis heeft waar “Europeesche” op staat.

De boot is het hele jaar verzekerd. Afhankelijk van het vaargebied is de boot verzekerd, op alle wateren van Europa, voor vrijwel alle typen boten. Heb je vaargebied Nederland gekozen? Dan krijg je 10% korting op de bootverzekering.

Bij de Europeesche zijn de volgende aanvullende dekkingen mogelijk:

 • 3 jaar nieuwwaarde voor 1e eigenaar
  De nieuwwaarde is de basis voor de schadevergoeding tot maximaal 110% van het verzekerd bedrag
 • Vaste waarde en vaste taxatie (dagwaarde boot is hoger dan € 25.000,-)

Welke dekkingen zijn er?

 1. Alleen Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)
 2. Brand
 3. Diefstal
 4. Brand en diefstal
 5. Casco
 6. Casco+

Wat is er nog meer verzekerd/mogelijk?

 1. Hulpverlening door de Hulplijn (31)020-6515777
 2. Gratis volgboot meeverzekerd
 3. Rechtsbijstand (extra optie)
 4. Ongevallen Opvarenden (extra optie)
 5. Inboedel

Voorwaarden bootverzekering

Vaargebieden:
Het aantal vaargebieden bestaat uit 4 mogelijkheden, waarvan het standaard vaargebied (Europa, inclusief 15 zeemijlen uit de kust) een ruimere dekking kent dan de concurrenten. Naast het standaard vaargebied kent het product de mogelijke vaargebieden Nederland (korting), zeevaart (neutraal) em zeevaart+ (toeslag).

Inboedel:
de inboedel van de boot is tot 30% van de verzekerde waarde van het vaartuig met een maximum van €35.000,- gratis meeverzekerd.

de BootVerzekering Bootverzekering Europeesche