Bootverzekering België

Bootverzekering in Nederland is voordeliger

Uit recent onderzoek is gebleken dat de gemiddelde bootverzekering in België duurder is dan in Nederland. Hoewel de exacte redenen voor dit prijsverschil niet bekend zijn, bieden wij een interessante mogelijkheid voor bootbezitters. Als uw boot zich in Nederland bevindt, terwijl u zelf in België woont, is het meestal voordeliger om uw bootverzekering in Nederland af te sluiten. Profiteer van deze kans en ontdek de besparingsmogelijkheden door uw bootverzekering bij ons in Nederland af te sluiten. U kunt hieronder zelf de premie berekenen. Het systeem vergelijkt meerdere aanbieders en selecteert de voordeligste bootverzekering voor u.

Bootverzekering België

Net zoals in Nederland, waar een bootverzekering niet altijd verplicht is, geldt in België ook geen wettelijke verplichting om je boot te verzekeren. Deze basis verzekering staat in België bekend als de “Burgerlijke Aansprakelijkheid,” wat vergelijkbaar is met de “Wettelijke Aansprakelijkheid” in Nederland.

De term “Burgerlijke Aansprakelijkheid” verwijst naar de dekking om eventuele schade aan derden te dekken. Dit betekent dat als je in België een boot bezit, het op prijs wordt gesteld om een verzekering af te sluiten die de schade dekt die de boot aan anderen kan veroorzaken, zoals schade aan andere boten, eigendommen, of letsel aan personen.

Is een BootVerzekering verplicht?

In Nederland is een bootverzekering niet wettelijk verplicht, maar het wordt ten zeerste aanbevolen, vooral gezien de potentiële risico’s die gepaard gaan met het bezitten en gebruiken van een boot.

Het verschil in benamingen tussen beide landen kan soms verwarrend zijn, maar het belangrijkste is dat het hebben van de juiste verzekering in beide gevallen belangrijk is. Je wilt als eigenaar verantwoordelijk en compliant zijn, en je voorkomt mogelijke financiële gevolgen van ongelukken op het water. Het is altijd raadzaam om met een verzekeringsspecialist te praten om te bepalen welke specifieke dekking het beste bij uw situatie past, of u nu in Nederland of België bent.

Bereken Premie

Als u in België, Nederland of Duitsland woont dan profiteert u van onze voordelige bootverzekering. We helpen u graag verder met een persoonlijk premievoorstel. Wilt u een offerte voor uw boot, klik op de onderstaande knop, beantwoord enkele vragen en ontvang vrijblijvend een voorstel per e-mail. Er is dan nog geen verzekeringsdekking, u krijgt bij het voorstel informatie over hoe u deze voordelige bootverzekering kunt aanvragen. Op deze manier kunt u de boot eenvoudig en betaalbaar verzekeren.

Offerte aanvragen

Deze boten kunnen bij ons worden verzekerd:

 • Open zeilboot
 • Zeiljacht
 • Motorboot of motorjacht
 • Sloep
 • Catamaran
 • Rubberboot

Kenmerken en voordelen

 • Keuze uit dekking: Aansprakelijkheid, Beperkt Casco of Volledig Casco
 • Aanvullende dekking mogelijk: Ongevallen, Rechtsbijstand of Particuliere verhuur
 • 3 jaar aanschafwaardegarantie
 • Nautische apparatuur meeverzekerd bij Beperkt Casco en Volledig Casco

Snel en vakkundig schadeherstel

Geregeld worden boten met Belgische eigenaren verzekerd bij Nationale Nederlanden. Deze verzekeraar maakt gebruik van het schadeherstel netwerk. De geselecteerde watersport herstelbedrijven binnen dit netwerk hebben een hoge kwaliteit en service. Met deze bootverzekering bent u verzekerd van deskundige reparatie als u gebruik maakt van een schadeherstelbedrijf die is aangesloten bij het Schadeherstelnetwerk. Als u gebruik maakt van deze service dan:

 • Hoeft u niet op een expert te wachten; De boot kan meteen gerepareerd worden;
 • Het deskundige schadeteam is 24 uur per dag bereikbaar
 • De schade uitkering wordt rechtstreeks met de hersteller geregeld
 • U heeft 2 jaar garantie op de reparatie.

Korting op beveiligingsproducten

Een goede beveiliging is belangrijk, u loopt bijvoorbeeld minder kans op diefstal en vernieling. Daarom ontvangt u 10% korting op veiligheidsproducten. Op deze pagina vindt u meer informatie over hoe je varen fijner en veiliger kan maken.

Downloaden informatie bootverzekering:

Brochure Bootverzekering
Verzekeringskaart boot Nederlands
Verzekeringskaart boot Frans

Overzicht vaargebieden

de BootVerzekering Bootverzekering België