Bootverzekering Amsterdam

Vaar je met je boot door de grachten van Amsterdam, Utrecht, Den Haag of Rotterdam?

Is de ligplaats één van deze grote steden? Hou dan rekening met:

De boot of sloep kun je alleen WA verzekeren. Diefstal, verduistering, joyvaren, inbraak of poging daartoe en vandalisme zijn binnen de stadsgrenzen van de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht alleen verzekerd als het vaartuig een ligplaats heeft in een bewaakte jachthaven. Wat kun je doen om het risico van diefstal en vandalisme zo klein mogelijk te maken?

 • Maak het de dief zo moeilijk mogelijk, aangeraden wordt om de juiste sloten te gebruiken. Als je een een sloep onbeheerd achterlaat, leg de boot dan vast met een “SCM”of “VBV EBV01”-categorie 1 goedgekeurd slot en kabel of ketting.

Volgboot

Een volgboot moet met een hardstalen ketting of kabel met een kerndikte van tenminste 10 mm en een “SCM/VBV”-goedgekeurd slot aan het vaartuig worden vastgemaakt.

Buitenboordmotor

 • Als de boot een buitenboordmotor heeft, dan moet deze buitenboordmotor zijn vastgemaakt met een “SCM/VBV”-goedgekeurd buitenboord motorslot.
 • Is de buitenboordmotor gemonteerd met bouten door de spiegel, dan moet de buitenboordmotor zijn beveiligd met een “SCM//VBV”-goedgekeurd moerslot.
 • Als de buitenboordmotor niet aan de boot is bevestigd, dan moet deze zijn opgeborgen in een goed afgesloten ruimte en moeten bij diefstal sporen van braak aan deze ruimte worden aangetoond.
 • De ligplaats van de sloep dient in een beveiligde jachthaven te bevinden of op een afgesloten terrein of ruimte

Heeft de boot een buitenboordmotor dan is alleen WA dekking mogelijk. Dit geldt in Amsterdam maar ook in Utrecht, Den Haag en Rotterdam.

Premie berekenen

Nog een paar tips voor het beveiligen van je boot:

 1. Kies een ligplaats in het zicht, bij voorkeur op een bewaakte jachthaven
 2. Verlicht de ligplaats van de boot
 3. Koop een gecertificeerd slot met een hardstalen kern van minimaal 10 mm
 4. Noteer de gegevens en kenmerken van de boot (registratienummer/CIN of HIN) en maak foto´s.
 5. Installeer een vaartuig volgsysteem, zoals Track & Trace
 6. Laat nooit losse spullen in de boot liggen bij een korte stop
 7. Gebruik een goedgekeurd disselslot en een wielklem als de boot op een trailer staat en zet de boot uit het zicht, bijvoorbeeld achter het huis.

Check hier de uitgebreide preventie eisen

de BootVerzekering Bootverzekering Amsterdam