Top 10 mooiste plekken aan het water

De lente is volop begonnen en de zomer is in zicht. Watersporten en varen wordt zonder twijfel volop genieten op een zomerse dag. Vooral als het mooi weer is heeft iedereen zin om naar het water te gaan. Daarom hebben wij voor u de Top 10 beste watersportplekken op een rijtje gezet. De perfecte lijst om er een recreatieve dag op of aan het het water te plannen, ongeacht je nu een actieve zeiler, kitesurfer of een ervaren schipper bent of gewoon wilt genieten aan de waterkant.

De 10 beste hotspots aan het water

 1. 75 Mijls IJsselmeer & 30 Mijls Markermeer

Deze plek is perfect voor iedereen die houdt van wedstrijdzeilen. Je kan hier een wedstrijd varen op het IJsselmeer en Markermeer. Groot voordeel is dat je kan starten en finishen waar en wanneer jij wil. Vaar langs Enkhuizen, Medemblik, Lelystad en nog meer mooie plekken.

 1. Strand Nulde

Strand Nulde is voor zowel de actieve beoefenaar als voor de toeschouwer een van de beste hotspots voor surfend Nederland. Vanuit het zand kan je de ware sensatie beleven en kun je vele surfers spotten. Ben je meer een actieve surfer? Op het uitgestrekte Wolderwijd vind je de absolute surftop. De wind heeft hier volledig vrij spel met als gevolg gevaarlijke taferelen. Deze plek is af te raden voor beginnende surfers.

 1. Almere – Cable Park

In Almere vindt je Cable Park. Hier kan je leren waterskiën of wakeboarden. Het perfecte dagje uit voor zowel beginners, gevorderden, individueel of een groep. Ook als je geen trek hebt om aan deze activiteiten deel te nemen is er van alles te zien en te doen.

 1. Amsterdam – Surfcenter IJburg

Wanneer je niet zo’n fan bent van waterskiën of wakeboarden, maar wel van windsurfen, is deze plek ideaal. Bij Surfcenter IJburg kun je terecht voor zowel windsurflessen als verhuur van windsurf materiaal. Ook als je zelf niet houdt van windsurfen, kun je genieten op het strandje Blijburg, hét stadsstrand van Amsterdam.

 1. Het terras van Muiderslot

Een dagje genieten op het terras bij het water? Dan ben je bij het terras van Muiderslot op het goede adres. Vanaf het terras of zelfs vanuit de kasteeltoren kan je zeilboten spotten. Veel fijner kun je de zomerse dag niet doorbrengen toch?

 1. Kitesurfers in Wijk aan Zee

Coole beelden? Dan denken wij al snel aan surfen achter een vlieger aan. In Wijk aan Zee vind je diverse gezellige strandtenten om een middagje te loungen, drankje te doen en tegelijkertijd te genieten van de kitesurfers. Wat wil je nog meer?

 1. Enkhuizen – Van Stek Watersport & Fun

Bij Van Stek Watersport & Fun is er voor iedereen wat te doen. Van arrangementen tot alleen losse verhuur van diverse watersporten, het kan hier allemaal. Het verhuuraanbod bevat onder andere funtuben, wakeboarden, banaanvaren en suppen. Voor jong tot oud is er wat leuks te doen!

 1. Lemmer

Een van Frieslands bekendste watersportplaatsen is Lemmer. Door zijn ligging, aan het IJsselmeer, is het zowel over land als over water de toegangspoort naar de Provincie. In Lemmer is veel te beleven. Zo kan je even aanmeren om tot rust te komen op het strand, of om het grootste, nog in werking zijnde, stoomgemaal van Europa te bekijken. (onze topper!)

 1. Leidschendam – Extreme Watersport

Wat misschien steeds meer in trek komt bij de jongeren, is het flyboarden, vliegen met een jetpack of een flyride. Dit allemaal kan bij Leidschendam. Ook kan je hier de nieuwste watersport gadget uittesten: de Fyride. Extreme Watersport is gevestigd bij recreactiegebied Vlietland. Het Flyboarden is leuk om te doen, maar ook minstens zo leuk om naar te kijken.

 1. Oostzaan – Twiske haven

Op een zomerse dag er op uit met een groep? Dan is Twiske Haven misschien iets. Twiske Haven organiseert sportieve activiteiten voor groepen. Je kan kiezen voor de kanontourtocht, zeilregatta, roeiwedstrijd of watersportdag. Al met al genieten van een volledig verzorgd groepsuitje.

Je hoeft het natuurlijk niet eens te zijn met deze top 10. Heb jij nu mooie plekjes aan of op het water waar je bent geweest of altijd naar toe gaat, zet de plek even hieronder in de reactie. Dan voegen we deze even toe aan de lijst.

We wensen iedereen een fantastische zomer toe.

1 reactie

 1. Herman op zegt:

  Ik ben zelf windsurfer e kan me niet zo vinden in de beschrijving strand Nulde als spot om te windsurfen. Ik zou eigenlijk iedereen naar het Wolderwijd verwijzen omdat je hier meer wind hebt die ook minder vlagerig is. Gevaarlijker taferelen klinkt heftig maar veel golfslag heb je niet op het Wolderwijd en de keren dat het echt hard waait zijn in tegenstelling tot spots aan de kust of IJsselmeer zeer zeldzaam. Doordat je overal kan staan is het vooral een beginnersfout en surfers uit de regio Overijssel, Flevoland en de Veluwe. Voor meer mogelijkheden om te varen met meer windrichtingen/hardere wind en de verschillende spots met vlak water, chop en hoge golven is omgeving Ouddorp /Zuid-Holland een aanrader. Verder wordt er op wavespots als Wijk aan zee niet alleen gekitesurft maar kun je hier echt de toppers in het surfen vinden boven de 21 knopen gemiddeld.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

de BootVerzekering Top 10 mooiste plekken aan het water